Un bărbat transgender a născut un copil perfect sănătos. „A fost un șoc pentru toată lumea!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 15 martie 2022, 12:39

Ryan Sanderson, un tânăr transgender de 24 de ani, din Rochdale, Greater Manchester, Marea Britanie, a adus pe lume un băiețel perfect sănătos.

Ryan s-a născut femeie, dar și-a dorit încă din copilărie să fie bărbat, așa că început un tratament pentru schimbarea sexului. În 2019, Ryan urma un tratament hormonal cu testosteron când a aflat că are în pântec un copil. Tânărul spune că nu se aștepta la sarcină, deoarece credea că fostul partener este infertil. În plus, nu și-a imaginat niciodată că este posibil să faci un copil dacă urmezi tratamente cu testosteron.

Vestea sarcinii a fost de-a dreptul surprinzătoare pentru Ryan și a decis să renunțe o perioadă la tratamentele hormonale pentru a da naștere copilului.

Un bărbat transgender a născut un copil perfect sănătos. „A fost un șoc pentru toată lumea!”

A fost un șoc pentru toată lumea. Iar eu îmi făceam griji în legătură cu tratamentul cu testosteron și cu schimbările care începuseră să se producă în corpul meu. Dar am știut de la început că vreau să am copilul – a spus Ryan, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi: O jurnalistă a protestat în direct împotriva războiului, la postul public TV din Rusia. Ce i s-a întâmplat după incident

După întreruperea tratamentelor hormonale, tănărul a avut o saricină fără complicații și a născut u copil perfect sănătos, un băiețel, pe nume Hendrick.

Ryan a alăptat copilul înainte de a recurge la operația de extirpare a sânilor, iar acum regretă că nu va mai putea alăpta niciodată, în cazul în care va mai face un copil.

Cred că a fost soarta. Nu am fost niciodată o persoană credincioasă, dar am simțit sarcina ca pe un semn divin pe care a trebuit să-l primesc chiar înainte sămerg mai departe cu transformarea corporală – a mai spus Ryan.

În ciuda problemelor pe care le are cu acceptarea de sine și cu disorfia corporală, Ryan spune că prietenii și familia i-au fost aproape și încurajează și alte persoane transgender să aducă pe lume copii.

Nu credeam că voi rămâne însărcinat, din cauza testosteronului. Cred că mai bărbații transgender trebuie să știe că pot aduce pe lume copii. Mama mea, Janette, m-a susținut pe toată perioada sarcinii. Fără ea, nu m-aș fi descurcat. Fostul partener nu vrea să se afișeze cu mine în public, dar am suport din partea prietenilor și a familiei – a mai spus Ryan Sanderson.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!