Testomonial: Visele se duc sau nu se duc o dată cu noaptea?

De Lumea Femeilor, pe

Unii nu cred, altora li se întâmplă. E vorba de apariţiile stranii din vise. În povestea Ralucăi Frimu, prezenţele onirice sunt îmbrăcate în alb şi vestesc lucruri bune
Am să vă povestesc ce i s-a întâmplat unui prieten bun, Anghelos, pe când era copil. Nu avea mai mult de cinci, şase ani şi suferea de astm. În fiecare seară, înainte de a adormi, avea senzaţia că se înăbuşă, că nu-i ajungea aerul şi că spaţiul în care dormea devenea din ce în ce mai mic. Dar asta până să adoarmă…., pentru că, o dată cufundat în lumea visului, lucrurile luau o întorsătură ciudată, dar liniştitoare în acelaşi timp”.

La început, a fost mirarea

„Într-una din nopţi, în timp ce se chinuia să adoarmă, Anghelos a simţit că se ridica patul cu tot cu el. Ca şi cum levita. În acel moment, în colţul camerei a apărut un bătrân cu barbă albă, îmbrăcat în alb care i-a spus, pe un ton blând: «Să nu te îngrijorezi, copile, te vei face bine în curând şi boala de care suferi nu îţi va mai da mult bătăi de cap»! La început, Anghelos s-a mirat, nu ştia cum să reacţioneze. Imediat după, l-a cuprins frica. S-a dus în camera părinţilor, le-a spus ce i se întâmplase, dar aceştia au pus toată întâmplarea pe seama unui vis. «Se duc toate odată cu noaptea, Anghelos», îi repeta mama lui”.

Şi-a doua noapte iară…

“A doua noapte, în timp ce Anghelos încerca să adoarmă, patul s-a înălţat iar, cu puţin deasupra podelei. Bătrânul cu barbă albă şi cu vocea blajină a reapărut. Cu aceleaşi cuvinte încurajatoare. Anghelos s-a dus din nou în camera părinţilor şi a primit acelaşi răspuns. Dar ceea ce i se întâmplase era mai mult decât credibil şi nu putea uita atât de uşor. Mai ales că…”

În sfârşit, vindecarea

“A treia noapte Anghelos a trecut prin aceeaşi experienţă. I-a chemat repede pe părinţi. S-au trezit imediat şi au auzit un zgomot asemănător trântirii unui obiect puternic pe podea (ca şi când, în acel moment, patul s-ar fi prăbuşit din levitaţie). De-abia atunci Anghelos a fost crezut şi, după cum tot el povestea, după aceste întâmplări, problemele lui de astm s-au redus vizibil”.

Concluzia Ralucăi

“Am ţinut să vă împărtăşesc şi vouă experienţa prin care a trecut Anghelos pentru că, deşi sunt o fire pragmatică şi am încredere doar în ceea ce văd şi trăiesc eu, am fost destul de impresionată. Anghelos este şi el la fel ca mine şi am convingerea că multe lucruri pe care mintea omenească nu le poate înţelege ne sunt descifrate, într-o formă sau alta, prin lumea fascinantă a viselor”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!