Stăpânii unui câine, nevoiți să-și eutanasieze animalul după ce l-au dus la tuns. Ce s-a întâmplat la salonul canin

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 13 ianuarie 2022, 13:20

Stăpânii unui câine Cockapoo (n.r. – rasă rezultată din încrucișarea Cockerului Spaniel cu Pudelul) au fost nevoiți să-și eutanasieze animalul, după ce l-au dus la un salon de frizerie canină pentru a fi tuns.

Stăpâna câinelui, Lisa O’Neil are 37 de ani, este din Ayrshire, Scoția, și și-a spus povestea cu multă durere în suflet, după pierderea animalului de companie. Câinele, pe nume Harry, avea doar opt luni când a fost eutanasiat. Animalul a fost dus la un salon de frizerie canină de lux, a fost spălat, iar apoi pus într-o cușcă pentru uscarea rapidă a părului. Cățelușul a leșinat în cușca respectivă, din cauza aerului cald care l-a amețit, iar stăpânii l-au dus de urgență la un cabinet veterinar. O zi mai târziu, Harry a fost transportat la un spital veterinar și eutanasiat.

Am analizat bine salonul de frizerie, este pe piață de 30 de ani și a fost premiat de nenumărate ori pentru activitatea impecabilă. Dar nu știam ce este cu aceste cuști unde se usucă părul animalelor. La o oră după ce l-am dus la salon, m-a sunat cineva să-mi spună că Harry al meu s-a prăbușit în cușcă în timpul procesului de uscare. Când l-am dus la veterinar, acesta mi-a spus că organismal i-a fost afectat exact ca atunci când faci insolație severă, era foarte deshidratat. Medicul a spus că astfel de cuști de uscare sunt adevărate capcane ale morții – a spus Lisa, potrivit The Mirror.

Citeşte şi: Un câine fără stăpân a încercat să fure de cinci ori o jucărie de pluș. Ce s-a întâmplat cu animalul

Femeia spune că medicii nu i-au putut salva viața cățelușului, deoarece avea complicații în urma tratamentului de la frizerie.

Se pare că temporizatorul cuștii a fost setat pentru 30 de minute. Harry era forte vioi și neastâmpărat din fire, așa că în cușcă nu a stat o clipă locului, s-a agitat tot timpul. Medicii i-au descoperit câteva complicații și probleme cu coagularea sângelui. Am fost nevoiți să-i facem o operație pentru a-l salva, dar a făcut o hemoragie care nu mai putu fi oprită de medici. Nemaiputând face nimic, am decis să-i curmăm mai repede suferința și l-am eutanasiat – a mai spus stăpâna animalului, profund afectată de cele întâmplate.

Lisa a mai precizat că a făcut o petiție pentru ca autoritățle să regelementeze modul în care animalele sunt tratate în saloanele canine.

Harry s-a chinuit enorm înainte să moară. Din cauza stresului și a traumei din cușca de uscare, a făcut un blocaj intestinal, iar deshidratatrea și incapacitatea sângelui de a se coagula i-au fost fatale. Noi suferim foarte mult după pierderea lui. Un câine este un membru al familiei!

Eu am făcut o petiție pentru a determina Guvernul scoțian să ia măsuri cu privire la îngrijitorii de câini și am adunat până acum peste 3.000 de semnături. E uimitor cât de mulți stăpâni de câini nu știu nimic despre acele cuști de uscare și nu știu ce li se întmplă animalelor după ce le lasă la salon – a adăugat femeia.

Se pare că aparatul care a proocat moartea lui Harry era unul de ultimă generație, cel mai bun din domniul cosmeticii canine și funcționa perfect, așa că autoritățile nu au putut sancționa salonul respectiv.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!