Ringier România, trust de media și regie de vânzări din România, realizează investiții considerabile în zona de conținut video, zona care istoric a aparținut doar televiziunilor. După investiții susținute pe finalul de an 2017 și începutul lui 2018, compania și-a dezvoltat propriul studio video complet, dotat cu cele mai moderne tehnologii, o echipă de specialiști în producție video și echipament de ultimă generație.
Noul departament, printre puținele de această talie, deținut de un publisher fără activitate în zona TV, deservește toate produsele Ringier și produce zilnic conținut de cea mai bună calitate, atât live, cât și înregistrat, aducând beneficii companiei, publicului său, și clienților săi de publicitate.
Departamentul video al Ringier România s-a dezvoltat pe parcursul a șase luni în urma unei investiții majore. Pe lângă tehnologia și aparatura de care dispune studioul, investiția s-a concentrat și în direcția formării unei echipe de profesioniști. Astfel, studioul video Ringier adună specialiști în producție video cu cariere solide construite în marile televiziuni românești, ProTV, Digi24 și Realitatea TV. Echipa Ringier numără un regizor artistic, un regizor tehnic, un producător general, un producător de proiecte speciale, doi coordonatori de producție, doi producători executivi, cinci editori video, patru cameramani și trei fotojurnaliști.
Totodată, ca și specificații tehnice, studioul video Ringier beneficiază de o regie de emisie pentru care s-au folosit cele mai noi soluții tehnice, la nivel mondial, din domeniul video. Sistemul special de console permite autonomia și administrarea de la distanță a celor trei camere robotizate, care pot produce filmări chiar și la rezoluții 4K, permite reglarea luminii din platou, dar și a sistemului audio prin controlul lavalierelor, al căștilor și al microfoanelor folosite de prezentatori și invitații din platou. Grupurile de montaj se ridică la același nivel înalt de performanță, fiind utilizate procesoare și plăci grafice de ultimă generație. O altă particularitate importantă este și transmisia simultană în trei locuri, valabilă în cazul tuturor emisiunilor produse prin această regie de emisie: pe site-ul publicației, YouTube și Facebook.
Investiția în conținut video nu este un moft al grupului, în publishingul modern este vital să produci conținutul care este parte în obiceiul de consum al utilizatorilor, oricând, oricum.
„Prin construcția acestui studio ne așteptăm la îmbunătățiri pe mai multe planuri, creștere indicatori de brand ale produselor grupului (prin dinamizarea conținutului pe care îl producem pe fiecare website), ne uităm de asemenea, să „mulțumim” algoritmii, din ce în ce mai dificil de intuit, Facebook (efort care a devenit o provocare în ultimele luni) și să creștem în zona de creație de conținut on-demand – o direcție firească pentru zona clienților locali care încep să se orienteze către parteneri cu capabilități diverse, resurse bogate de audiențe, producție conținut sub toate formele, distribuție media”, completează Andrei Ursuleanu – Director de vânzări, Ringier
Producțiile zilnice ale noului studio înseamnă aproximativ zece filmări pe teren, cinci transmisiuni și emisiuni în direct și 40 de montaje video, care ulterior sunt publicate pe website-uri sau paginile de Facebook ale publicațiilor grupului Ringier.
Câteva dintre producțiile actuale ale studioului Ringier, cu sute de mii vizualizări sunt: „Live Oana punct Roman” pe Viva!, „Ask the expert Andreea Badea” pe Glamour, „Q&A cu Maurice Munteanu” pe Elle Romania, „Adevăr sau provocare” pe Unica, „Otravă pentru Codin” pe Noizz.ro și multe altele.
Prin această investiție, compania a realizat un studio tehnic foarte performant și ușor de controlat la care se adaugă experiența unei echipe de profesioniști. Obiectivul principal pentru perioada următoare este dezvoltarea tipurilor de conținut pe subiecte de interes din actualitatea românească, un exemplu fiind formatul interactiv video 360 sau Proiectul Armata 360. În plus, fiecare publicație se va concentra pe diversificarea tipului de conținut video produs zilnic, urmărind ca performanțele să continue să crească, așa cum arată trend-ul actual.
Ringier va continua să își îndrepte toate resursele importante în producerea de conținut video pentru a-și consolida poziția de lider în publishing din piața digital și print locală. În anul viitor, investiția companiei va fi la fel de puternică în această direcție, deoarece conținutul video este o direcție în care Ringier crede.