O atletă paralimpică medaliată cu aur a fost eutanasiată la 40 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 23 octombrie 2019, 15:52
Marieke Vervoort, o atletă medaliată cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra (2012), a fost eutanasiată în Belgia, la numai 40 de ani. În această țară, eutanasia este legală din 2002, cu condiția ca decizia să fie semnată de trei medici diferiți. Marieke a semnat documentele necesare încă din 2008, astfel acordând dreptul medicului său să o eutanasieze în viitor, când va fi cazul. 

Atleta, care participa la cursele de viteză în scaun cu rotile suferea de o boală degenerativă care îi provoca dureri și convulsii, partea de jos a corpului fiindu-i paralizată. Ea a uimit tot globul acum trei ani, când a declarat că dorește să se sinucidă după Jocurile Paralimpice de la Rio (2016), unde a mai câștigat două medalii.  După olimpiadă a spus că nu vrea să moară imediat, dar că, în general, are mai multe zile proaste, cu dereri, decât zile bune.

Cu numai câteva zile înainte de a muri, Marieke Vervoort a postat pe pagina sa de Instagram o poză făcută la olimpiadă, în timpul unei curse, cu mesajul: ”Nu pot uita amintirile plăcute.”

Într-un interviu acordat cu ocazia Jocurile Paralimpice de la Rio, atleta spunea că are nopți când nu doarme mai mult de 10 minute, că începe să își piardă vederea și ca medicamentele puternice pe care le ia de ani de zile nu mai pot să-i oprească crizele convulsive. A mai adăugat că are dureri atât de mari, încât nici cei din jur nu mai suportă să o vadă așa.

O atletă paralimpică medaliată cu aur a fost eutanasiată la 40 de ani

Despre moartea ei, Marieke a declarat că a plănuit fiecare detaliu, că a scris mesaje celor dragi și că ar vrea să fie eliberați câțiva fluturi albi atunci când își dă ultima suflare. Ea și-a mai dorit ca cenușa ei să fie împrăștiată pe marea de la Lanzarote, acolo unde își petrecea sărbătorile de iarnă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!