Nu scăpăm de vremea rea nici în weekend! Ce au anunțat meteorologii ANM

De Unica.ro pe

Vremea continuă să facă prăpăd în unele zone din România. Nici în acest weekend nu vom scăpa de ploile torențiale ce vor duce la acumularea unor cantități însemnate de apă. Ce au anunțat meteorologii ANM.

ANM a emis noi avertizări meteorologice cu privire la vremea rea din weekend-ul 20 – 21 iunie 2020. Sunt în vigoare atât un cod galben, valabil într-un interval mai lung în toată țara, cât și două coduri valabile în anumite regiuni, până sâmbătă, 20 iunie.

Cod galben ANM pentru toată țara

Meteorologii ANM au emis un cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii, valabil începând de mâine, 20 iunie, ora 10.00, până în data de 22 iunie, ora 10.00. Avertizarea meteo vizează toată țara.

„În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp și pe arii restrânse 40 – 60 l/mp”, se arată pe site-ul oficial al Agenției Naționale de Meteorologie. 

Specialiștii menționează că vremea rea va continua și în prima partea a săptămânii viitoare, când vor apărea manifestări ale instabilității atmosferice temporar accentuate.

Citește online gratuit noul număr al revistei Unica

Atenționare ANM de cod galben și cod portocaliu

ANM a emis alte două coduri de vreme rea, valabile de astăzi până mâine, 20 iunie, ora 10.00. În acest interval, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp”, au anunțat meteorologii. 

În același interval, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nordul Munteniei, precum și în zonele montane, este cod portocaliu. În aceste zone se vor înregistra averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse, 50 – 80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.”

Prognoza meteo pentru București

Până în data de 22 iunie, ora 10.00, în București vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină și vijelii. În tot intervalul de
prognoză se vor acumula cantități importante de apă, iar pentru secvențe scurte de timp se vor depăși 15 – 25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 și 28 de grade, iar cele minime vor fi de 14 – 16 grade„, anunță ANM. 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro