Prima imagine cu galaxii antice dezvăluite de telescopul NASA James Webb

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 12 iulie 2022, 12:22

NASA a publicat prima fotogafie cu galaxii antice așa cum arătau în urmă cu 13 miliarde de ani. Imaginea a fost surprinsă de telescopul spațial James Webb, cel mai puternic telescop lansat vreodată în spațiu.

Fotografia lansată de NASA arată elemente ale Universului surprinse cu detalii clare de telescopul spațial James Webb (JWST). În imagine se pot vedea diferite galaxii sclipitoare, printre cele mai vechi din Univers. Este cea mai clară imagine în infraroșu a Universului îndepărtat de până acum.

Joe Biden, despre imaginea lansată de NASA

Joe Biden, președintele SUA, care a dezvăluit imaginea la un eveniment ce a avut la Casa Albă, a numit momentul „istoric” și a spus că oferă „o nouă fereastră către istoria Universului nostru”.

Este uluitor. Este un moment istoric pentru știință și tehnologie, pentru America și întreaga umanitate, a mai transmis președintele american Joe Biden, potrivit The Guardian.

Bill Nelson, administratorul NASA, a spus că imaginea arată lumina galaxiilor care se îndoaie în jurul altor galaxii, călătorind miliarde de ani înainte de a ajunge la telescop.

Ne uităm în urmă cu peste 13 miliarde de ani, a explicat acesta.

Prima imagine cu galaxii antice dezvăluite de telescopul NASA James Webb

NASA va lansa o serie de imagini cu galaxiile antice

Nelson a adăugat că mai multe imagini care urmează să fie lansate de agenția spațială ar ajunge și mai departe, la aproximativ 13,5 miliarde de ani, aproape de punctul de plecare estimat al Universului însuși.

Seria de imagini color de înaltă rezoluție va fi lansată de NASA astăzi, 12 iulie.

Experții au spus că telescopul, care a fost dezvoltat pe parcursul a trei decenii și a fost lansat anul trecut, ar putea revoluționa înțelegerea noastră despre cosmos, oferind imagini detaliate în infraroșu ale Universului.

Credit foto: NASA, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!