Mesaje și urări de Sfânta Sofia. Felicitări pentru ziua onomastică

De Adina Zamfir, pe

Trimite mesaje inspirate și felicitări calde tuturor româncelor care se sărbătoresc de Sfânta Sofia. Pregătește urările tale pline de dragoste și speranță pentru ziua de 17 septembrie, când este sărbătorită Sf. Muceniță Sofia.

Mii de românce au fost botezate după Sfânta Sofia, o mamă puternică și foarte curajoasă, care a îndurat cele mai cumplite chinuri pentru a-și apăra credința creștină. Numele melodios al Sofiei înseamnă, în limba greacă, înțelepciune. Iar sfânta muceniță a dat dovadă de mare înțelepciune când a luptat pentru credința ei, fiind răsplătită cu viața veșnică în împărăția lui Dumnezeu.  

Viața și pătimirile Sfintei Sofia

Sofia și-a trăit ultimii ani ai vieții în Italia, în timpul domniei Împăratului Adrian, între anii 117 și 138. Era creștină, dar încerca să ducă o viață cât mai retrasă și modestă, deoarece în acele vremuri creștinii erau aprig persecutați și supuși unor cazne greu de imaginat pentru a renunța la Dumnezeu și pentru a îmbrățișa zeii păgâni.

Din nefericire, prefectul regiunii în care trăia Sofia a denunțat-o pentru credința ei, iar Împăratul Adrian a trimis soldații să o aresteze. Sofia avea trei fete, pe care le botezase Pistis (credință), Elpis (nădejde) și Agapis (dragoste). Toate patru au fost arestate și forțate să își lepede credința.

Sofia a refuzat cu îndârjire, iar împăratul, văzând determinarea ei, a ordonat ca fiicele Sofiei să fie omorâte pe loc, sub ochii mamei lor.

Din nefericire, cele trei fete de vârste foarte mici, de la 9 la 12 ani, au fost sacrificate. Sofia le-a luat trupurile și le-a îngropat în afara cetății. Iar tradiția creștină spune că Dumnezeu, văzând sacrificiul mamei, le-a ridicat pe toate patru la ceruri și le-a dăruit viața veșnică.

Mormintele celor trei fete au fost găsite pe drumul Via Aurelia, iar pe locul respectiv creștinii au ridicat o biserică.

Urări și felicitări de Sfânta Sofia

Mesaje și urări de Sfânta Sofia. Felicitări pentru ziua onomastică

Sfânta Sofia este sărbătorită de bierica ortodoxă pe data de 17 septembrie. Ea este simbolul tuturor mamelor care au pătimit pentru copiii lor și totodată un simbol al credinței nestrămutate. Sfânta Muceniță Sofia este ocrotitoare tuturor mamelor de fete și de curând a fost aleasă drept ocrotitoare capitalei Bulgariei.

Trimite mesaje de La mulți ani și felicitări tuturor prietenelor tale care poartă numele Sofia. Derivate din acest nume care sunt sărbătorite pe 17 septembrie sunt Sofiana și Sofianu.  

Urări și felicitări pentru soții, mame, bunici sau surori de Sfânta Sofia

Este doar o zi, dar este cea mai frumoasa din tot anul, caci este ziua ta! La mulți ani, iubito!

La Multi Ani, Sofia! Fie ca sfânta muceniță după care ai fost botezată să te călăuzească toată viața, să-ți dea un munte de sănătate, o mare de iubire și un ocean de fericire.

Bucură-te de această zi! Este o zi sfântă în care sufletul încrezător învinge orice urmă de tristețe și tot ce a fost mai greu ți se va părea usor. Este ziua numelui tău! La Multi Ani, Sofia!

La multi ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iți doresc să ți se îndeplinească toate dorințele.

De Sfânta Sofia, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!

Draga mea, fie ca din aceasta zi sfântă în drumul lin al vieții tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa-ti aducă fericire si bucurie. La mulți ani!

Astazi e ziua numelui tau, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingas ca tine. Iti doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume!

La multi ani, scumpa mea mamă. Fie ca Sfânta Sofia să te vegheze și să te ocrotească din ceruri, iar tu să te bucuri de sănătate și de toată dragostea noastră ani și ani în șir. Te iubim și te îmbrățișăm cu drag!

Fie ca Sfânta Sofia sărbătorită azi să îți dea înțelepciune, sănătate și multă dragoste. La multi ani, draga mea soră/verișoară!

La mulți ani și cele mai calde urări pentru cea mai bună bunică. Toți copiii și toți nepoții îți trimit dragostea lor, scumpă bunică Sofia!

Draga mamă, ziua ta onomastică este cea mai frumoasă zi în care vreau să știi cât de mult de iubim și cât de mult te prețuim. La mulți ani îți urăm noi, toți copiii tăi! Să ne trăiești veselă și sănătoasă și înțeleaptă ca Sfânta Sofia!

Mesaje pentru prietenele tale pe nume Sofia

Mesaje și urări de Sfânta Sofia. Felicitări pentru ziua onomastică

Sofia! Da, tu! Esti data in urmarire de catre gasca de prieteni, caci azi e ziua ta si toţi vor sa te ureze şi sa te îmbrăţişeze! Ma alatur si eu lor, sperand ca te vom gasi, dar pana una-alta, iti zic acum: La multi ani!

Pentru ca astăzi este o zi speciala pentru tine, mă alătur si eu celor ce-ti doresc din adâncul sufletului un sincer La Mulți Ani!

Îngerii sa-ti călăuzească pași, iar Sfântă Fecioara sa-ti lumineze drumul in viată. La multi ani, Sofia!

Prietena mea, Sofia, sper sa ramai mereu un spirit tânăr si plin de viată, sa fim mereu împreuna si sa nu uitam niciodată frumoasa prietenie dintre noi. La mulți ani!

La mulți ani Sofia! Sa te bucuri de viată, de zâmbete, de tot ce e frumos. La mulți ani Sofia!

Draga mea Sofia, voi fi mereu cea mai bună prietenă și umărul care te va sprijini în viață. Să nu uiți cât ești de apreciată și iubită! La mulți ani, prietenă dragă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!