Măsuri pe care fiecare dintre noi le poate lua pentru a combate schimbările climatice

De Unica.ro, pe

ONU a publicat recent un raport cu privirile la schimbările climatice, denumit de experți „cod roșu pentru umanitate”. Încălzirea globală are efecte tot mai severe, resimțite la nivelul întregii planete.

Specialiștii au anunțat că vor urma ani de fenomene meteo extreme fără precedent, incendii frecvente, temperaturi mai mari și alte consecințe grave, dacă nu se iau măsuri.

Fiecare dintre noi poate contribui la combaterea efectelor produse de schimbările climatice, prin câțiva pași simpli.

Citește și: Studiu: Aproape toți urșii polari ar putea muri în câțiva zeci de ani din cauza încălzirii globale

Ce efecte dezastruoase va avea încălzirea globală asupra omenirii în următorii ani

Încălzirea Globală distruge Marea Barieră de Corali

Raport ONU: Omenirea se va confrunta cu evenimente meteo extreme fără precedent

Măsuri pe care fiecare dintre noi le poate lua pentru a combate schimbările climatice

Reciclarea s-a dovedit a fi extrem de benefică pentru mediu. Fiecare dintre noi poate învăța cum să recicleze corect produsele, cum ar fi ambalaje, sticla, metal, electrice si electronice, baterii, anvelope si mase plastice, baterii, ulei uzat si nu numai, pentru a reduce poluarea. Dacă nu puteți apela la reciclare, încercați să folosiți cât mai puțin produsele din plastic.

Sursele de energie regenerabilă. Instalarea de panouri solare, găsirea unui furnizor de energie verde și înlocuirea tuturor becurilor din locuință cu LED-uri, sunt câțiva pași importanți în combaterea schimbărilor climatice.

Vehiculele electrice pot fi și ele o unealtă importantă în protejarea planetei. Pentru reducerea gazelor cu efect de seră în atmosferă putem folosi și o bicicletă sau mijloacele de transport în comun, potrivit digi24.

Plantarea de copaci rămâne cea mai importantă armă pentru a reduce efectele încălzirii globale. Nu doar că ajută la curățarea aerului, la stabilizarea solului, la protejarea biodiversității, dar reduce și concentrația de dioxid de carbon din atmosferă.

Cercetătorii mai spun că și dieta vegetariană ar putea avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Sau măcar reducerea consumul de carne.

Printre soluțiile ce duc la o mai bună funcționare a planetei se numără și reducerea consumului de apă și a cumpărăturilor de care nu aveți neapărat nevoie. Puteți încerca repararea produselor care nu mai funcționează, în loc să le înlocuiți. Acest lucru este valabil și atunci când vine vorba despre haine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!