Ludovic Orban, despre protestele anti-restricții: „Ce vor? Să moară mai mulți oameni?”

De Unica.ro, pe
Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a declarat că nu înțelege solicitările protestatarilor AUR, susținând că restricțiile sunt necesare în combaterea pandemiei.

„Solicitările protestatarilor mi se par destul de neclare”, a explicat Ludovic Orban, conform Digi24. „Nu înțeleg. În România sunt zeci de mii de familii care și-au pierdut oameni dragi. Ce ar trebui? Să moară mai mulți? Toate măsurile luate nu urmăresc decât scopul de a păzi viața și sănătatea cetățenilor români. Nimeni nu le instituie de dragul acestor măsuri. Ele sunt necesare. Nu contest dreptul oamenilor de a protesta, dar aceste acțiuni de protest trebuie să se desfășoare în cadrul legal și nu trebuie să se ajungă la violență”.

Ludovic Orban a mai explicat că măsurile luate de autorități au fost luate în ideea de a proteja sănătatea oamenilor, fiind măsuri luate în majoritatea țărilor din lume. „Se știe foarte clar că este folosită ca și pretext pandemia, se exploatează o stare de spirit determinată de această pandemie care a determinat măsuri care au pus la grea încercare răbdarea românilor”, a explicat președintele PNL.

Citește și: Secțiile ATI, pline din cauza oamenilor care se tratează acasă, potrivit unui medic

Citește și: Predicții UE: până în iulie, 56% din populația României va fi vaccinată cu ambele doze

Citește și: Ce ne-a învățat pandemia despre viață și sănătate

Citește și: Unde se află comuna cu cea mai mare rată de infectare cu COVID-19 din România

„Nu există alte soluții pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Aceste soluții sunt folosite în toate țările din lume. Noi am urmărit permanent să existe un echilibru”.

El a mai subliniat cât de periculoase sunt aceste proteste pentru sănătatea celor care participă la ele fără să se protejeze. „Aceste proteste reprezintă un pericol pentru cei care au participat fără mască”, a spus acesta. „Îmi aduc aminte de diverși negaționiști care până la urmă s-au îmbolnăvit și unii dintre ei, din păcate, chiar au decedat”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!