Interpretul de muzică populară Simion Pop a încetat din viață

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 15 aprilie 2021, 18:34

Interpretul de muzică populară Simion Pop a murit la vârsta de 83 de ani. Artistul a fost găsit fără suflare, căzut pe podeaua din bucătărie, de partenera sa de viață, Marieta Popenaru.

Anunțul decesului a fost făcut de una dintre colegele de breaslă a lui Simion Pop, Saveta Bogdan, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

„Adânc îndurerată de vestea tristă, Simion Pop nu mai este printre noi. Ultima oară, în cadrul emisiunii „Matinali și populari” din februarie, i-am promis că ne vedem la Chișinău. Nu a fost să fie. Regret. Zbor lin, maestre! Un om deosebit cum rar am întâlnit, sincer, bun deschis, omenos, talentat, deștept! Vă rămâne în memoria noastră mereu!”, este mesajul transmis de artistă în online.

Printre primele persoane care au aflat de decesul artistului se numără și cântărețul de muzică populară Sebastian Comănici, un prieten apropiat al lui Simion Pop. Sebastian Comănici, care îl considera pe Simion Pop drept tată adoptiv, a făcut pentru fanatik.ro câteva declarații despre regretatul artist.

„Totul a pornit de la inimă mai mult ca sigur. S-a trezit la ora 17, a spus că vrea să facă ceva de mâncare, soția i-a spus să nu mai facă, că este mâncare. A fost o mică discuție, s-au ciondănit puțin și probabil și chestia asta. Să nu se interpreteze greșit, dar știți cum e, când nu îți convine ceva te agiți, te încordezi… . Dumnealui avea niște probleme din trecut cu inima și, din câte am înțeles, a făcut un atac de cord și, probabil, a leșinat. Din leșinătura asta a și căzut pe spate și, fiind în bucătărie unde era gresie, s-a lovit la cap și asta i-a fost probabil fatal. Dacă ar fi căzut pe ceva mai moale, poate nu murea, Dumnezeu știe”, a spus Sebastian Comănici.

Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI

În 2017, Simion Pop fusese diagnosticat cu cancer. La vremea respectivă, artistul povestea că a reușit să învingă boala cu ajutorul unor „leacuri miraculoase” descoperite într-o călătorie în India.

„Începusem să uit de divinitate şi de legătura cu Dumnezeu. Am avut o tumoră în vezică în stadiul trei. Am fost operat. Aveam 50 de ani. Doi medici specialişti s-au ocupat de mine şi la un moment dat au ridicat din umeri de neputinţă. Atunci am încercat să fac ceva… Soluţia aceea naturistă am adoptat-o… Dumnezeu mi-a arătat calea. Am fost la Valeriu Pop. Mi-a zis că am nişte calităţi… Mi-a zis ceva despre revelaţia lui Dumnezeu… Eu a trebuit să merg până în India pentru această ştiinţă care m-a salvat… Trei ani de zile am ţinut această dietă…. Vă spun un lucru care pare minor. În India există un singur izvor de apă vie. De acolo luam… Din toată lumea, bolnavi veneau acolo… Regimul era drastic, dar sănătos. Lipie, sosuri, orez şi în rest fructe, dar şi carne uneori… Această energie făcea minuni. Făceam meditaţii„, spunea Simion Pop, în urmă cu patru ani, la emisiunea „Acces Direct”, potrivit libertatea.ro.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!