Importanța alegerii primei perechi de pantofi pentru bebeluși – 5 motive care o susțin

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 11 aprilie 2022, 13:11

Primii pași din viața unui bebeluș sunt extrem de importanți, fiind încărcați de emoții puternice, atât din partea prichindelului, cât și din partea părinților. Deși mersul este unul firesc, pentru ca cel mic să nu întâmpine dificultăți, este important să aveți în vedere achiziția unei perechi de pantofi care să ajute dezvoltarea piciorușelor celui mic și o mai bună mobilitate. Odată îndeplinite aceste criterii, puteți avea în vedere și aspectul și stilul pantofilor.

Pantofii trebuie să permită o flexibilitate ridicată 

Odată deprinse tainele mersului, cel mic va deveni din ce în ce mai curios să exploreze minunata lume din jur pe cont propriu. Pe măsură ce bebelușul crește, oasele încep să se dezvolte, iar piciorușele să devină mai flexibile. Astfel, va avea nevoie de o pereche de pantofi copii confecționată din materiale flexibile, care să-i permită celui mic libertate de mișcare, fără niciun fel de restricții. Fiind purtați în fiecare zi, talpa moale a pantofilor va permite mușchilor picioarelor să se întindă și nu le va bloca mobilitatea. 

Pantofii cu talpă flexibilă și greutate redusă se vor mula perfect pe piciorușe, oferind o protecție optimă în timp ce acesta merge prin casă sau pe afară. Acești pantofi sunt special concepuți pentru îmbunătățirea mersului și pentru a permite dezvoltarea corectă a piciorușelor bebelușilor. 

Încălțămintea trebuie să fie confortabilă 

Alegerea primei perechi de pantofi pentru cel mic, poate fi uneori dificilă, fiindcă bebelușul poate opune rezistență în momentul încălțării lor. Tocmai din acest motiv este important ca încălțările să fie cât mai confortabile, pentru a nu pune presiune pe zonele sensibile ale piciorușelor și pentru a permite degetelor să se miște liber. 

O pereche de pantofi confortabili îi va oferi celui mic toată libertate de mișcare de care are nevoie pentru primii pași, alături de o senzație confortabilă, ușoară și lejeră. 

Stabilitate și sprijin în fiecare zi 

Prima pereche de pantofi trebuie să-i ofere celui mic stabilitate și sprijin, două criterii atât de esențiale în fiecare zi. Dacă primii pași sunt adesea împleticiți, pantofii trebuie să dispună de capacitatea de a le susține greutatea fără a restricționa mișcările bebelușului în timpul mersului. 

În acest caz, o pereche de pantofi confecționați din materiale rezistente, cu tălpi flexibile și moi, sunt elementele cheie pentru asigurarea unei bune stabilități și un sprijin potrivit, pentru ca cel mic să prindă încredere cu fiecare pas. 

Pantofii nu împiedică dezvoltarea 

Picioarele bebelușului cresc și se dezvoltă în mod constant, fiind nevoie de cumpărarea pantofilor mai des decât în mod normal. Prima pereche de pantofi poate fi purtată doar câteva luni, în care cel mic să beneficieze de toate calitățile acesteia, mai apoi fiind nevoie de o nouă pereche de pantofi, însă la fel de flexibilă, pentru a încuraja libertatea de mișcare și o bună flexibilitate. 

Pentru a evita ca pantofii să îi strângă, urmăriți periodic cât de mult s-au dezvoltat piciorușele bebelușilor, pentru a găsi momentul oportun în care trebuie schimbați cu o mărime mai mare. 

Pantofii trebuie confecționați din materiale de calitate

Deși prima pereche de pantofi poate fi purtată doar câteva luni, acesta nu trebuie să fie un motiv pentru care trebuie să achiziționați pantofi din materiale de calitate îndoielnică. Asigurați-vă că achiziționați tenisi copii confecționați din piele naturală sau materiale înaltă de calitate, pentru ca bebelușul să beneficieze de tot confortul posibil. Pentru a le spori bucuria primilor pași, alegeți modele de pantofi colorate, cu imprimeuri vesele. Cei mici vor fi mai mult decât încântați să se plimbe voioși prin casă. 

Alegerea primei perechi de pantofi pentru cel mic, este una extrem de importantă, nu doar pentru confortul piciorușelor bebelușului, ci și pentru dezvoltarea armonioasă ale acestora. Urmăriți îndeaproape caracteristicile pantofilor și permiteți-i celui mic să se dezvolte sănătos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!