6 jafuri istorice din filme

De Nicoleta Galeteanu, pe

O echipă de escroci profesionistă, cele mai rapide maşini din lume şi… o doză de furie este tot ce îţi trebuie să jefuieşti seiful de doi metri pătraţi de metal…
..al celui mai mare miliardar din Rio de Janeiro. În „Fast Five”, cel puţin, misunea lui Vin Diesel a fost încununată cu succes.

Iată alte cinci jafuri spectaculoase din filme.

1. Scor final/ The Score (2001)

Cu un scenariu imprevizibil şi doi actori făcuţi pentru rolurile de escroci, filmul lui Frank Oz propune un jaf executat ca la carte. Pentru a se infiltra în muzeul care găzduieşte un sceptru extrem de valoros, Jack Teller (Edward Norton) se dă drept o persoană cu handicap, reuşind astfel să se angajeze la curăţenie.

Împreună cu Robert de Niro, cei doi analizează timp de câteva luni, construcţia subterană a muzeului.  Operaţiunea va fi un succes doar în cazul unuia dintre ei.

2. Jaful secolului/ Daylight Robbery (2008)

Ştiind că englezii sunt microbişti pătimaşi, o echipă de 7 infractori plănuiesc să jefuiască o bancă în timpul Campionatului Mondial de fotbal.

Alex este creierul operaţiunii şi, deşi extrem de meticulos în realizarea planului, situaţiile neprevăzute nu întârzie să apară. Ei trebuie să care toţi sacii burduşiţi cu lire printr-un tunel. Unul dintre membrii este rănit, iar tunelul se surpă.

3. Inside Man (2006)

Deghizaţi în zugravi, patru infractori pătrund în sediul unei banci din Manhattan.

Ostatici, poliţie, negociatori, traducători şi restul pionilor dintr-un astfel de scenariu antrenat de un jaf, în spatelele căruia nu doar banii sunt miza.

Cu Clive Owen, Denzel Washington şi Jodie Foster, filmul, în regia lui Spike Lee, este un thriller inteligent şi plin de suspans.

4. Ocean’s Eleven – Faceţi jocurile! (2001)

O echipă de hoţi profesionişti, un plan ambiţios şi trei cazinouri jefuite într-o singură spargere îndrazneaţă, într-o noapte.

George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Don Cheadle şi Bernie Mac sunt băieţii răi din Las Vegas care dau în trei dintre cele mai securizate cazinouri ale metropolei, deţinute de Terry Benedict, intrepretat de Andy Garcia.

5. Stander (2003)

Inspirat dintr-un caz real, petrecut la începutul anilor ’80, filmul este o dramă extraordinară în regia lui Bronwen Hughes, ce merită văzut.

Obligat să participe la o confruntare de stradă, cu final tragic, ofiţerul Andres Stander se decide să se răzbune pe societatea degradantă, în prisma lui, irecuperabilă.
 
Aşa că devine hoţ de bănci, alături de o mică bandă, cu care ajunge la performanţa de patru bănci pe zi.

6. Aleargă, Lola, aleargă/ Lola rennt (1998)

 
Tânărul Manni face greşeală fatală de a uită în metrou o geantă cu mărci, primită în grijă de la Ronnie, un traficant de automobile. Temându-se pentru viaţă sa, Manni îşi cheamă în ajutor prietena, Lola, care nu are la dispoziţie decât 20 de minute pentru a regăsi banii şi a-l salvaa pe iubitul ei.
 
Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!