COVID-19 în România: Care va fi prima restricție ridicată

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 14 februarie 2022, 17:35

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a spus care va fi prima măsură de relaxare ce s-ar putea aplica în următoarele săptămâni, dar și condițiile pentru ridicarea restricțiilor împotriva COVID-19.

Numărul cazurilor de COVID-19 continuă să scadă în România și autoritățile analizează modul în care se va putea renunța la restricțiile impuse de pandemie. Alexandru Rafila a declarat că măsurile de relaxare se vor aplica atunci când cazurile de COVID-19 din secţiile de Terapie Intensivă vor scădea.

Ne pregătim de ridicarea restricțiilor, dar cu precauție. Nu putem să aplicăm niciun fel de măsuri de relaxare în acest moment, decât când acest indicator al gradului de ocupare a secţiilor ATI începe să scadă în mod susţinut, a spus ministrul Sănătății, potrivit Digi24.

Rafila este de părere că această scădere ar putea să se înregistreze în următoarele 7 – 10 zile.

Cifrele ne arată că am intrat pe un trend descendent. Acest trend descendent al numărului de cazuri semnalate trebuie să se cupleze cu alţi doi indicatori ca să putem să discutăm într-adevăr de ridicarea restricţiilor şi chiar despre o eventuală renunţare la starea de alertă la un anumit moment.

În primul rând, este vorba despre scăderea numărului de persoane care sunt internate, dar mai ales despre scăderea numărului de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă, a adăugat ministrul.

COVID-19 în România: Care va fi prima restricție ridicată

Alexandru Rafila a mai spus că prima restricție ce va fi ridicată ar putea fi renunțarea la măștile de protecție în exterior.

Citește și: Cristian Boureanu și Cristina Belciu, prima imagine împreună în mediul online

De ce l-au dus părinții pe Emil Rengle la psiholog în copilărie: „Aveam 6-7 ani…”

Cum s-au îmbrăcat vedetele din România la nunta milionarului Cristian Burci, din Abu Dhabi

Anamaria Prodan, intervenție estetică nouă la nivelul feței

Uitându-ne la modul în care numărul de cazuri scade, o să ne punem această problemă a ridicării stării de alertă în perioada următoare. Dar până se ridică starea de alertă sigur că s-ar putea renunța la anumite restricții – cum ar fi de exemplu utilizarea măștii în aer liber sau creșterea gradului de ocupare a unor instituții care organizează evenimente – dar numai în corelație cu evoluția reală.

Eu cred că asta ar fi prima măsură, dar nu în spațiile închise, pentru că vine primăvara, lumea iese din case. Nu vreau să mă hazardez, să fac pronosticuri, dar cred că aceasta ar putea să fie o măsură luată după ce vedem că lucrurile reintră în normal în ceea ce privește îmbolnăvirile și scăderea este consistentă, a precizat Alexandru Rafila.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!