Cine este copilul român care a uimit Parlamentul Britanic. A vorbit în română, galeză și engleză

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Joi, 15 noiembrie 2018, 18:47
Un copil de origine română i-a uimit pe străini, la Londra, în Parlamentul Tinerilor. Victor Ciunca a ținut un discurs impecabil și a reușit să îl impresioneze atât pe președintele Camerei Comunelor, cât și pe cei aflați în sală.

Victor Ciunca este fiul unor români stabiliți în Țara Galilor

Victor Ciunca (11 ani) este fiul unor români emigrați în Regatul Unit și stabiliți în Țara Galilor. El a vorbit în Parlamentul Britanic despre sănătatea mintală, în special a tinerilor și a cerut Guvernului să utilizeze fondurile alocate într-un mod eficient. La finalul discursului a mulțumit audienței în română, galeză și engleză: „Problemele de sănătate mintală, precum depresia, stresul și anxietatea afectează un tânăr din 10. 50% din aceste probleme apar până la împlinirea vârstei de 14 ani. Adulții trebuie să înțeleagă că și noi avem probleme. Doamnelor și domnilor, trebuie să ne asigurăm că acest fond este utilizat în mod eficient, iar vocile noastre sunt ascultate. Vă mulțumesc!”, a spus tânărul.

Victor Ciunca și-a încheiat discursul într-un mod admirabil, iar președintele Camerei Comunelor și-a exprimat deschis admirația: „Ce deschidere extraordinară a ședinței de după-amiază. Uimitor, Victor!”, a spus John Bercow. La sfârșitul discursului, băiatul a mulțumit pentru atenție în limba română, galeză și engleză.

Citește și: „Pe puștiul acesta îl vezi în fiecare seară la televizor. Îl recunoști?”

„Povestea tânărului care a supraviețuit la 3 atentate teroriste”

Sursă foto: Captură Youtube.com

Sursă video: Youtube.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!