„Cea mai frumoasă sinucidere”, o tragedie și o fotografie nemuritoare

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Joi, 01 iulie 2021, 16:21

Evelyn McHale s-a stins din viață la doar 23 de ani, pe 1 mai 1947. Câteva zile mai târziu, revista LIFE dedică o pagină întreagă ultimei fotografii cu Evelyn. Imaginea a fost surprinsă de studentul la fotografie Robert Wiles, la 4 minute de la moartea tinerei. Șapte decade mai târziu, fotografia este considerată unul dintre cele mai faimoase portrete de suicid din istorie.

„Cea mai frumoasă sinucidere”, un deces tragic și o fotografie nemuritoare

Despre Evelyn sau despre ultimele sale ore de viață nu se cunosc multe detalii. Tânăra nu are un mormânt, fiind incinerată, conform dorinței sale. Un singur paragraf descria lanțul scurt de evenimente care a dus la una dintre cele mai „frumoase” și macabre imagini din istorie.

„Cea mai frumoasă sinucidere”, o tragedie și o fotografie nemuritoare

„A urcat pe platforma de observație a Empire State Building. Prin ceață, a privit șoseaua care se afla cu 86 de etaje mai jos. Apoi a sărit. A căzut pe o limuzină a Națiunilor Unite, parcată în fața grandioasei clădiri. La 4 minute de la deces, Robert Wiles a surprins fotografia”, se arăta în articolul din revista LIFE.

Pe 30 aprilie 1947, Evelyn și-a vizitat logodnicul pentru a celebra aniversarea de 24 de ani a acestuia. Următoarea zi, la 7 dimineața, Barry Rhodes și-a condus logodnica la gară. De acolo, Evelyn urma să călătorească înapoi în New York, unde locuia cu unul dintre frații ei și cu soția lui.

După decesul acesteia, Barry a mărturisit: „Când am sărutat-o de plecare era la fel de fericită și de normală ca orice altă fată care urma să se căsătorească”. Înainte de a-și curma viața, Evelyn a scris un bilet de adio.

Citește și:

Ce a apărut la mormântul primei soții a lui Florin Piersic. Tatiana Iekel s-a stins din viață în 2017

Solicitarea lui Britney Spears de a fi eliberată de sub tutela tatălui ei a fost respinsă

Bill Cosby, eliberat din închisoare deși a fost condamnat pentru agresiune sexuală

Biletul de adio

„Nu vreau ca nimeni din cadrul sau din afara familiei să vadă nicio parte din mine. Îmi puteți distruge corpul prin incinerare? Vă implor și îmi implor familia – nu mă înmormântați, nu țineți o slujbă.

Logodnicul meu mi-a cerut să ne căsătorim în iunie. Nu cred că aș fi o soție bună nimănui. Îi este mult mai bine fără mine. Spuneți-i tatălui meu că am prea multe dintre tendințele mamei”, a scris tânăra.

Evelyn era al șaselea dintre cei șapte copii ai lui Vincent și Helen McHale. Prin 1930, din motive necunoscute, Helen și-a părăsit familia, custodia revenindu-i lui Vincent. Mai târziu, plecarea acesteia a fost asociată unor probleme mentale. Logodnicul lui Evelyn, Barry Rhodes, nu s-a căsătorit niciodată.

*** Pentru consiliere în situații de criză suicidară puteți contacta Alianța Română de Prevenție a Suicidului între 19:00 – 07:00, la numărul de telefon 0800 801 200 (apelabil gratuit la nivel național din orice rețea).

Foto: Captură YoutTube; Twitter; Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!