Cea mai eficientă țară în lupta cu covid. Ce măsuri a luat

De Oana Savin, pe
Autoritățile din Singapore au reușit să reducă răspândirea coronavirusului. Deși în această țară apar zilnic cazuri noi de îmbolnăvire, autoritățile au evitat o explozie de cazuri, așa cum s-a întâmplat în țări precum Italia și Spania.

Tot ce a făcut Singapore vor trebui să facă și țările aflate în carantină, să implementeze aceste măsuri, ca apoi să poată fi în siguranță”, a declarat expertul în lobi infecțioase al OMS, Dale Fisher, citat de CNBC și preșuat de Știrile ProTV.

Autoritățile din Singapore au ales să izoleze și carantineze bolnazii, să depisteze contactanții și au apelat și la distanțarea socială.

Citește și: Țara care a interzis cuvântul „coronavirus”. Cine poartă mască riscă să fie arestat

După ce au apărut primele informații cu privire la Covid-19 în Wuhan, Singapore a acționat rapid și a reușit să identifice și să izoleze persoanele infectate.

În ianuarie și februarie era momentul să fie luate măsuri și atunci Singapore a acționat pentru a se pregăti. Toate statele au avut la dispoziție lunile ianuarie și februarie pentru a se pregăti. Iar țările care nu s-au folosit de acest avantaj sunt cele care acum au probleme”, a precizat Dale Fisher.

Deși în ultimele zile au fost impuse câteva restricții, Singapore nu a intrat în carantină. Aici este încurajată munca de acasă, iar angajaților li se ia temperatura la intervale regulate.

Au rămas deschise toate businessurile, la fel și școlile și grădinițele.

Cred că sunt o serie de reguli pe care Singapore le aplică, alături de Coreea de Sud, Taiwan, Hong Kong și China – Chinei i-a luat mai multe de două luni ca să își revină – așa că statele care intră în carantină vor avea nevoie de câteva luni pentru a pune totul la punct, încât să poată apoi să ridice restricțiile rând pe rând”, a afirmat expertul OMS.

Citește și: Medic francez: Coronavirusul poate rămâne pe barbă și mustață

Potrivit lui Fisher, izolarea nu este o măsură care va scăpa lumea de coronavirus, ci o formă de a acorda timp autorităților să se pregătească pentru a gestiona această criză.

Carantina este, de fapt, o adoua șansă pe care o au toate țările – nu este o măsură de intervenție în sine. Este doar un mod de a câștiga timp pentru a pune la punct sistemul de testare și pentru a stabili cum izolezi cazurile și cump impui carantina în cazul contacților”, a subliniat specialistul.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!