Aplicații de running și cycling. Care sunt cele mai populare și cum te ajută să fii mai performant

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 09 iulie 2018, 15:53

Cu ajutorul senzorilor integrați, telefonul tău poate fi un bun ”antrenor personal”, care îți spune ce distanță ai parcurs, câte calorii ai ars, câți pași ai făcut și multe alte detalii despre antrenamentul tău. Fie că alergi, fie că mergi cu bicicleta, nu îți mai trebuie decât o aplicație de running sau cycling pentru a ține o evidență clară a antrementelor și a-ți măsura performanțele.

Cum te ajută o aplicație de running sau cycling

Aplicațiile de acest gen se găsesc pe Google Play (pentru telefoanele cu sistem de operate Android) și pe iTunes (pentru iPhone), iar multe dintre ele sunt gratuite. Astfel, dacă ai un smartphone, nu te ”costă” decât câteva minute să-ți instalezi o aplicatie ce va funcționa și ca antrenor personal, și ca jurnal de antrenament.

Faptul că îți vezi clar progresele, de la săptămână la săptămâna, îți va da încredere în tine și te va motiva să mergi mai departe, oricât de greu ar fi. În plus, aplicațiile te ajută să te antrenezi inteligent, stabilindu-ți obiective clare și ținând o evidență a lor. Unele din cele îți oferă planuri de antrenament sau posibilitatea de a te antrena cu un prieten, într-o competiție motivantă și distractivă.

Top 4 cele mai populare aplicații de running și cycling

 

1. Strava Tracker

Probabil cea mai populara aplicație pentru sportivi, Strava poate fi folosită de alergători, cicliști sau înotători. Înregistrează viteza, timpul, distanța și traseul parcurs. Și, mai mult decât atât, îți permite să te întreci cu prietenii tăi și să apari în clasamente, ceea ce poate fi foarte motivant. Aplicația este gratuită și compatibila cu mai multe tipuri de smartwatch-uri, astfel că nu trebuie să ții telefonul la tine tot timpul.

2. Map my Run

După cum spune și numele, aplicația folosește GPS-ul incorporat în telefonul tău pentru a înregistra traseul parcurs. Astfel, poți vedea pe harta pe unde ai alergat sau pedalat. Evident, poți să vezi și distanța în kilometri, viteza de deplasare și timpul. Aplicația afișează datele în timp real, dar și datele corespunzătoare cursei complete. Se poate descărca gratuit, atât pentru Android, cât și pentru iOS, dar dacă vrei să plătești pentru un cont premium, vei primi și indicații vocale, ceea ce aduce aplicația foarte aproape de ideea unui antrenor personal.

3. Runtastic

Îți poți monitoriza timpul, viteza și distanța, iar cu ajutorul GPS-ul, îți poți urmări parcursul în timp real pe hartă. Mai interesant este că îți poți vedea itinerariul în stilul Google Earth. Aplicația realizează grafice cu ajutorul cărora îți poți urmări progresul și include mai multe planuri de antrenament pentru a-i ajuta pe începători. Iar pentru cei pasionați de social media, exista posibilitatea de a da share statisticilor.

4. Weightloss Running

Este aplicația perfectă pentru cei care aleargă ca să scape de kilogramele în plus. Pe lângă faptul că te ajută să-ți urmărești progresul antrenamentelor, ca și celelalte aplicații prezentate, aceasta îți propune și planuri de antrenament în funcție de scopul pe care îl urmărești. Mai mult, conține și play list-uri cu melodii perfecte pentru alergat, dar și mai multe dieta dintre care să o alegi pe cea care ți se potrivește.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!