400 de români locuiesc într-o comună de la Cercul Polar. Toți au salarii mai bune și un mod de viață decent

De Ioana Tătaru, pe

 

În localitatea norvegiană Skjervøy, locuiesc 2.900 de oameni, dintre care 400 sunt români. Mai exact, la fiecare 7 locuitori, unul este român. Toți trag după salarii mai bine și un mod de viață decent.

Statul Norvegian

Localnicii se bucură de cabinete stomatologice, supermarketuri și cafenele

Norvegia

Skjervøy a devenit mai „confortabilă” decât un oraș din România. În localitate se află: un dispensar, cabinete stomatologice, azil pentru bătrâni, școli, liceu, trei fabrici de pește, două supermarketuri, magazine de mobile, cafenea, restaurant, firme de taximetrie, fabrici și multe ateliere de bărci și năvoade. În plus, în Norvegia nu există un salariu minim stabilit de stat, ci un minim de plată pe oră pentru fiecare industrie în parte. La un program de 8 ore pe zi, poți pleca acasă cu peste 2.700 de euro pe lună.

orjan-albrigten

Primarul comunei, Ørjan Albrigten, își dorește ca românii care locuiesc acolo să fie integrați, stabili și fericiți: „Noi ne dorim ca muncitorii care vin să se stabilească aici, să se integreze, să-și cumpere case. Prin contribuția lor să se ridice și localitatea sau zona. Știu că nu e un lucru bun pentru România faptul că românii se stabilesc aici, dar pe mine mă bucură dacă fac asta, (…) faptul că sunt atâția străini și crește comunitatea, face ca interesul nostru să fie oferirea de servicii cât mai bune începând de la grădiniță, școală…ca toți să se simtă bine aici, să crească comunitatea, să aibă toți viața pe care și-o doresc toți” , a declarat acesta pentru Libertatea.ro

Citește și: -Comuna din România unde nimeni nu divorțează

-O companie norvegiană acordă angajaților concediu pentru creșterea animalelor de companie

Sursă: Libertatea.ro

Sursă foto: Libertatea.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!