Cum să călătorești cu bani puțini. Destinații accesibile și trucuri istețe pentru vacanțe ieftine

O vacanță în străinătate nu presupune neapărat un buget mare, dacă știi destinațiile accesibile și care sunt perioadele cele mai bune pentru a face rezervări.

Se apropie sezonul concediilor și tuturor ne zboară gândul la călătorii și destinații interesante. Parcă deja se simte în aer mirosul de vacanță, nu-i așa? De cele mai multe ori, însă, o vacanță presupune și un buget însemnat, dar dacă știi să alegi destinațiile și perioadele în care prețurile sunt mai mici, poți avea parte de experiența vieții fără să fii nevoită să pui bani deoparte câteva luni de zile. Uite câteva secrete pe care trebuie să le știi neapărat:

1. Pachetele care cuprind mai multe servicii sunt cele mai avantajoase. Cum le poți găsi pe cele mai rentabile

Un pachet de vacanță în care se regăsesc mai multe servicii – transport, cazare, masă – este de departe o variantă mai avantajoasă decât dacă achiziționezi separat fiecare dintre aceste servicii. Există firme specializate care se ocupă de toate pentru tine și concep pachete la prețuri minimale, mai ales în destinațiile foarte căutate precum Grecia, Turcia sau Bulgaria. Dacă o să te uiți peste aceste oferte turistice o să te convingi că sejururile complete pot fi adevărate chilipiruri.

După cum vezi, poți să te relaxezi câteva zile pe plajă într-o insulă grecească la un hotel all inclusive cu același buget de care ai avea nevoie pentru câteva zile la munte sau la mare în România.

2. Află care sunt destinațiile cu prețurile cele mai mici

Unele dintre cele mai fermecătoare și interesante destinații au prețuri foarte mici, în vreme ce vizitarea unor orașe europene mari s-ar putea să presupună niște cheltuieli foarte mari. Avionul până la Milano, de pildă, nu este deloc scump, însă prețurile la restaurant și la hoteluri sunt foarte mari. Același lucru se aplică și la alte mari orașe din Europa. În schimb, în Lisabona, Cracovia sau în Budapesta poți găsi prețuri la același nivel ca cele din București. Poți găsi prețuri avantajoase și în insulele din Grecia, mai ales dacă îți dorești o vacanță la plajă.

3. Când să faci rezervările

Nu lăsa pe ultima sută de metri rezervările. Este bine știut că biletele de avion, dar și prețurile de la hoteluri sunt mult mai mici dacă le iei din timp. O analiză făcută de o companie de turism a relevat că cele mai ieftine bilete de avion se pot cumpăra cu 7 săptămâni înainte de data plecării. Nu uita să profiți de perioadele de reduceri de după sărbători, perioade în care poți avea parte de reduceri substanțiale.

4. Care sunt cele mai ieftine perioade din an pentru vacanțe

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este că luna cea mai costisitoare din vară este august. Este supranumită luna concediilor, cererea crește foarte mult, așa că și prețurile sunt mai mari. Ține cont și de faptul că în această lună toate stațiunile sunt aglomerate și nu te poți bucura la fel de mult de vacanță.

Perioadele cele mai potrivite pentru vacanțe low-cost sunt cele din afara sezonului – februarie, martie, octombrie, noiembrie. Mai, iunie și septembrie sunt și ele luni în care poți găsi oferte mai bune, iar în Grecia, Spania sau Portugalia vremea este foarte caldă în aceste luni.  

Iată, așadar, că o vacanță în străinătate nu va fi atât de costisitoare pe cât îți imaginai. În plus, ce poate fi mai frumos decât să te pierzi pe străzile unui oraș nou și plin de farmec?

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: