Sushi – beneficii şi pericole

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 11 februarie 2022, 15:34

Sushi-ul este un preparat japonez foarte iubit nu doar în ţara sa de provenienţă, Japonia, ci şi în alte părţi ale lumii. Iată nişte lucruri foarte importante pe care e bine să le ştii despre acest preparat.
preparat.

Sushi e preparat din peste crud şi orez, ca ingrediente principale. O caracteristică importantă a orezului japonez este că nu se lipeşte atunci când e gătit, ceea ce îl face perfect pentru sushi. De obicei, se mai adaugă la peştele crud şi orez şi alte ingrediente, precum alte tipuri de peşte sau cărnuri sau legume şi se îmbibă în sos de soia sau wasabi.

Beneficii pentru sănătate

Sushi este un preparat sănătos, fiind compus din peste şi orez, care sunt o sursă bună de proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale şi, cel mai important, e sărac în grăsimi. Nivelul ridicat de proteine se găseşte în peşte, iar legumele care i se mai adaugă conţin vitamine şi minerale, în vreme ce orezul e o sursă excelentă de carbohidraţi.

Pericole pentru sănătate

Pentru că un ingredient-cheie al sushi este peştele, există şi anumite riscuri, pe lângă beneficiile sus-menţionate. Tonul, spre exemplu, conţine niveluri ridicate de mercur şi, dacă e consumat în cantităţi mari, poate impune probleme pentru sănătate.

De asemenea, dacă sushi nu e preparat ca la carte, pot interveni anumite probleme digestive, pentru că se transmit foarte uşor anumiţi paraziţi. În plus, fiind un preparat destul de sărat, poate fi periculos pentru oamenii hipertenisivi sau cu probleme renale.

Foto: Shutterstock

Tip: www.misosoup.org

Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro!

Sushi - beneficii şi pericole

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!