Postul Paştelui nu trebuie să însemne doar tocană de cartofi şi iahnie de fasole. Felurile de mâncare fără ouă, carne şi lactate pot fi delicioase, dacă alegeţi reţeta potrivită. Învaţă să prepari o delicioasă salată de leurdă cu nuci şi tofu, care te va convinge să ţii post mai des. Ingrediente:
2 legături frunze de leurdă
1 legătură ceapă verde (opţional)
1 legătură ridichi
Brânză vegetală tofu, după gust
200 grame nuci
½ conservă porumb dulce
150 grame iaurt vegetal (fără arome sau îndulcitori)
½ castravete tăiat cuburi
Sare
Piper
Citeşte şi REŢETE de POST: Salată Fatuş Mod de preparare:
Tocaţi frunzele de leurdă, după ce le-aţi spălat bine. Tocaţi şi ceapa verde, dacă alegeţi să adăugaţi la reţetă.
Spălaţi ridichile şi tăiaţi fiecare bucată în patru (sferturi).
Tăiaţi castravetele cubuleţe şi amestecaţi cu restul de leurdă, ceapă, tofu tăiată cuburi, ridichi, porumb dulce. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
Turnaţi iaurtul vegetal peste legume şi amestecaţi bine. Presăraţi deasupra mieji de nucă şi serviţi rece, de la frigider. Poftă bună!