Şarlotă cu frişcă şi cafea

De Libertatea pentru femei pe

Petrecerea de Anul Nou este întru totul pe gustul românilor dacă şi masa este bogată. Pentru ca meniul să fie cât mai variat, ne-am gândit la câteva reţete speciale, care să completeze perfect preparatele tradiţionale.

preparare:50 minute
coacere:15 minute
aşteptare:2 ore

Ingrediente (pentru 6 porţii):
► 4 ouă
► 4 linguri de apă
► 100 g zahăr
► 100 g făină

Pentru umplutură:
► 5 foi de gelatină
► 4 ouă
► 100 g zahăr
► 1 pachet zahăr vanilat
► o lingură cacao
► 4 linguri nes
► 250 g smântână pentru frişcă

Pentru ornat:
► 50 g ciocolată menaj
► 400 ml frişcă bătută
► o linguriţă cacao
1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi apa până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se adaugă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi făina, se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu diametrul de aproximativ 20 cm. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 15 minute. După ce se răceşte puţin, se răstoarnă, se scoate hârtia de copt şi se lasă să se răcească.

2. Între timp se prepară crema. Gelatina de lasă la înmuiat în apă rece. Gălbenuşurile se bat la bain-marie cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugă cacaua şi nesul dizolvate în 4 linguri de apă şi gelatina. Se amestecă până ce se omogenizează şi se lasă deoparte să se răcească. Se înglobează apoi albuşurile şi frişca bătute spumă.

3. Blatul copt şi răcit se aşază pe un platou. Jumătate din cremă se toarnă pe blat, iar restul se pune pe lateral în strat uniform. Se ornează cu frişcă, ciocolată rasă şi cacao cernută. Se lasă la frigider minimum două ore şi apoi se poate servi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro