REŢETE: Supă cremă de conopidă

De Libertatea pentru femei, pe

Toamna este sezonul supelor delicioase, iar conopida nu trebuie să lipsească din meniu. Reţeta este foarte simplă. Vezi cums e prepară o supă cremă de conopidă ca la carte.

► Ingrediente
► 800 g conopidă
► o țelină mică
► o ceapă medie
► o rădăcină pătrunjel
► o linguriță ulei de măsline
► sare
► piper
► 50 g unt
► 150 g brânză ricotta
► 200 ml smântână
► 100 g bacon
► crutoane aromate cu unt și usturoi

► Preparare:
1. Se curăță albitura şi se pune împreună la fiert, în apă cu sare și o linguriţă de ulei de măsline.
2. Separat, se pregătește crema din smântână, ricotta și untul moale. Se pune sare și piper, după gust, și se acoperă.
3. Baconul se taie fâșii subțiri și se rumenesc în sucul propriu.
4. Se verifică dacă au fiert legumele, se scot, se pasează și se amestecă cu crema de brânză. Se subțiază cu zeama în care au fiert și se mai dau într-un clocot. Se servesc cu bacon și cu crutoanele aromate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!