Reţete cu spanac pentru weekend. Prepară un meniu complet

De Diana Zagrean pe

Reţete cu spanac pentru weekend. Prepară un meniu complet

Plăcintă cu spanac

Pentru aluat:
►un pachet unt sau margarină
►o linguriță sare
►500 g făină
►100 ml iaurt sau apă minerală
Pentru umplutură:
►5-6 ouă
►200 g telemea de vacă
►600 g spanac proaspăt sau congelat
►o legătură de ceapă verde
►pesmet pentru tapetat tava

1. Se cerne făina într-un bol, se adaugă untul moale, sarea și apa minerală sau iaurtul. Se amestecă bine ingredientele și când au început să capete consistenţa unui aluat, se ia la frământat.
2. Aluatul se pune în folie de plastic și se dă la frigider.
3. Separat, se curăță spanacul, se spală bine în câteva ape și apoi se opărește. Se scoate în sită să se răcească și se toacă cu cuțitul. Se curăță ceapa, se toacă și se călește împreună cu spanacul.
4. Se bat ouăle bine, se amestecă cu brânza rasă și cu spanacul călit. Se scoate aluatul şi se împarte în două părţi. Fiecare bucată se întinde cu sucitorul. Prima bucată se aranjează în tava tapetată cu ulei și pesmet. Se adaugă umplutura, apoi se acoperă cu a doua foaie și se dă la cuptorul încins în prealabil, până se rumeneşte.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3 4

Andreea Antonescu a oferit mai multe detalii despre divorț

Andreea Antonescu a oferit mai multe detalii despre divorț