DESERT: Prăjitură cu mango, merişor şi stafide pentru ochi luminoşi

De Diana Zagrean pe

Ingrediente cremă de brânză cu mango şi merişor:
1 kilogram brânză dulce (ricotta sau mascarpone)
250 grame zahăr
3 linguri făină
Esenţă vanilie
1 ceaşcă merişor deshidratat
Coaja rasă de la 1 lămâie
2 linguriţe zeamă de lămâie
4 ouă mari
200 ml smântână
1 linguriţă ghimbir ras sau un praf de pudră de ghimbir uscat (opţional)
1 mango copt (moale la atingere)
Un vârf de cuţit sare
Încingeţi cuptorul la 150 grade Celsius (treapta 2). Amestecaţi brânza dulce într-un castron cu mixerul, la viteză mică. Separat, curăţaţi fructul de mango şi pasaţi pulpa într-un blender, până obţineţi un piure aromat. Puteţi adăuga puţin ghimbir, pentru o aromă mai puternică.
Adaugaţi treptat ouăle, zahărul şi zeama de lămâie, apoi făina şi un vârf de cuţit de sare, amestecând în tot acest timp cu mixerul.
Amestecaţi esenţele cu smântâna şi coaja de citrice şi adăugaţi-le la compoziţie. Adăugaţi merişorul şi pulpa de la mango pasată cu ghimbir.

Turnaţi crema peste blat şi daţi prăjitura la foc mediu timp de circa o oră. Nu scoateţi prăjitura din tavă până când nu s-a răcit complet şi crema de brânză şi mango nu s-a stabilizat.
Ingrediente décor:
1 fruct de mango tăiat felii de 1 cm grosime
Jeleu incolor (opţional)
Ciocolată sau sticksuri cu ciocolată
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2