DESERT: Prăjitură cu mango, merişor şi stafide pentru ochi luminoşi

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 28 mai 2021, 12:07

În ziua de astăzi ne obosim ochii în ecranul calculatorului multe ore pe zi. Deşi există tehnici de relaxare a ochilor la locul de muncă şi picături speciale pentru ochi obosiţi, puţini oameni chiar recurg la aceste remedii. Iată o reţetă de prăjitură cu mango, merişor şi stafide pentru ochi luminoşi şi privire limpede.
Luteina şi zeaxantina sunt două substanţe antioxidante foarte bune pentru ochi, care împiedică rănirea ochiului de către razele ultraviolete.
Beta-criptoxantina este, de asemenea un compus al provitaminei A care ajută ochii în lupta cu efectele negative ale razelor de soare şi oboselii în exces.
Citeşte şi încearcă şi reţeta noastră de Cheesecake cu struguri şi jeleu de vin care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui
Pe lângă acestea, fructele mai conţin o serie de fitonutrienţi antioxidanţi foarte buni pentru ochi, cum ar fi vitamina C, vitamina A, vitamina E, complexul B şi acid folic.

Cele mai bune fructe şi legume pentru ochii obosiţi sunt cele galbene şi portocalii: caise, morcovi, lămâi, mango, papaya, portocale, piersici, pere şi dovleac.
De asemenea, fructele şi legumele albastre şi mov conţin multă luteină, flavonoide, acid elagic vitamina C şi zeaxantină: afine, mure, stafide brune, struguri negri, prune, prune uscate, merişor şi vinete.
Iată o reţetă de prăjitură cu mango, merişor şi stafide pentru ochi luminoşi, plină de antioxidanţi şi fitonutrienţi buni pentru sănătatea ochilor.
Ingrediente blat prăjitură:
100 grame unt
200 grame biscuiţi digestivi
2 linguri zahăr
1 lingură stafide tocate în blender
Încingeţi cuptorul la 180 de grade Celsius. Aşezaţi hârtie de copt pe fundul unei tăvi sau tapetaţi cu făină după ce aţi uns cu ulei în prealabil.
Topiţi untul şi amestecaţi-l cu biscuiţii sfărâmaţi, stafidele şi zahărul până când compoziţia devine lipicioasă.
Întindeţi aluatul de blat pentru prăjitură în tavă şi presaţi bine. Introduceţi tava cam 10 minute în cuptor.
Scoateţi blatul şi lăsaţi-l la răcit.
Citeşte mai departe şi vezi reţeta de prăjitură cu mango, merişor şi stafide pentru ochi luminoşi, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!