DESERT: Tartă cu caise şi nuci pentru scăderea colesterolului

De Diana Zagrean pe

Iată o reţetă de desert delicios care ajută la scăderea colesterolului cu ajutorul fructelor şi nucilor. Învaţă şi tu să faci o tartă cu caise şi nuci pentru scăderea colesterolului, chiar şi în sezonul rece.
Caisele conţin o serie de nutrienţi şi fibre care sunt benefice sistemului circulator şi inimii.
Prin conţinutul de fibre, caisele reduc colesterolul rău şi astfel sângele poate circula în voie prin vasele de sânge. În plus, conţinutul crescut de betacaroten (prezent şi în morcovi)împiedică colesterolul rău LDL să se oxideze, ceea ce înseamnă că previne blocarea vaselor de sânge.
Iarna, puteţi opta pentru caisele uscate, care îşui păstrează vitaminele şi antioxidanţii, odată cu gustul delicios şi aroma delicioasă.
Încearcă şi Cheesecake cu struguri şi jeleu de vin care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui
Nucile, alunele, fisticul şi migdalele reduc nivelul colesterolului dacă sunt consumate zilnic, în cantităţi moderate.
Nucile sunt bogate în acizi graşi nesaturaţi, fibre, potasiu, magneziu şi antioxidanţi care reduc riscul de boli de inimă şi scad colesterolul rău.
Iată o reţetă de tartă cu caise şi nuci pentru scăderea colesterolului care vă va delecta simţurile şi vă face şi bine la sănătate.
Ingrediente aluat tartă:
1 ¼ ceaşcă făină
Un praf de sare
1 lingură zahăr
110 grame unt
¼ ceaşcă apă foarte rece
Ingrediente cremă de caise:
½ kilogram caise (1 pachet caise deshidratate ţinute în apă călduţă circa 2 ore)
1 ceaşcă lapte
50 grame amidon
100 grame zahăr
2 gălbenuşuri
Zeama de la o lămâie
50 grame unt
Esenţă de vanilie
Coaja de la lămâie
Ingrediente décor:
½ cană mieji de nucă sau fulgi de migdale
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Ce este embolia cu lichid amniotic - de ce apare și cum se manifestă

Ce este embolia cu lichid amniotic - de ce apare și cum se manifestă