Ruladă cu gem şi nuci

De Unica.ro, pe

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

Ingrediente:

pentru aluat:
â–º 2 ceşcuţe zahăr x 2 ceşcuţe lapte x 2 ceşcuţe ulei x 2 ouă
â–º 1 pachet praf de copt
â–º făină cât cuprinde x vanilie
â–º coaja rasă de la o lămâie

pentru umplutură:
â–º 100 g nuci măcinate
â–º gem de caise

pentru glazură:
â–º 100 g zahăr x 50 g unt sau margarină x 5 linguri cacao
â–º 5 linguri apă

1. Se freacă ouăle cu zahărul, apoi se adaugă uleiul în porţii mici, praful de copt dizolvat în lapte, restul de lapte, vanilia, coaja de lămâie şi făină cât cuprinde, până se obţine un aluat potrivit de tare. Se frământă bine şi se împarte în patru.

2. Din fiecare parte de aluat se întinde câte o foaie, care se unge cu gem şi se presară cu nuci pisate. Se rulează strâns şi se aşază într-o tavă unsă cu grăsime şi tapetată cu făină. Se aşază distanţat şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 35 de minute.

3. Pentru glazură se amestecă toate îngredientele şi se fierb la foc mic, până se leagă puţin. Se toarnă călduţă peste rulourile puţin răcite şi se taie imediat. 
Cine doreşte mai poate adăuga 2 linguri de cacao şi în aluat.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!