Reţetă de carne de vită tocată (Beef Wellington)

De Unica.ro pe

Dacă aveţi carne de vită tocată acasă şi doriţi să aflaţi cum puteţi pregăti o masă delicioasă pe baza acesteia, puteţi utiliza această reţetă de carne de vită Wellington.
În locul unei felii de carne de vită, puteţi folosi şi carne tocată pentru a pregăti această mâncare rafinată.

Ingrediente

– 250 g carne de vită tocată
– 80 g ciuperci proaspete tocate
– 2 linguriţe de făină
– 1 pachet (120g) croasante congelate
– 1 lingură de unt
– 2 linguri de ceapă tocată fin
–  150 ml smântână
–  ¼ linguriţă de piper
–  1 gălbenuş de ou
–  ¼ linguriţă sare
–  1 linguriţă pătrunjel uscat

Instrucţiuni

Trageţi ciupercile la tigaie în unt până când se frăgezesc. Amestecaţi făină şi jumătate din cantitatea de piper până când se omogenizează. Progresiv, adăugaţi smântâna. Aduceţi la fierbere. Ţineţi pe foc 2 minute, amestecând bine sau până când se îngroaşă amestecul. Luaţi tigaia de pe foc şi puneţi-o deoparte.

Amestecaţi gălbenuşul de ou, 2 linguri de sos de ciuperci, ceapă, sare şi piper într-un castron separat. Presăraţi carnea tocată şi amestecaţi bine. Formaţi 2 chiftele. Tăiaţi croasantele pe jumătate pe hârtie de copt. Puneţi carnea tocată în interior, apoi aşezaţi cele două jumătăţi una peste alta şi presaţi pentru a se lipi. Coaceţi la o temperatură de 180 grade pentru aproximativ 24-28 minute.

La foc mic, încălziţi sosul rămas. Amestecaţi cu pătrunjel. Serviţi vita Wellington cu sos.

Recomandări

Această reţetă vă va impresiona cu siguranţă musafirii. Serviţi cu vin roşu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro