Pregăteşte quiche la tine acasă

De Unica.ro pe

Deşi quiche-ul este considerat un fel de mâncare din bucătăria franceză, el şi-a avut originea în Germania, în regatul medieval Lothringen. Cuvântul „quiche” vine…
… din cuvântul german „kuchen”, care înseamnă „prăjitură”.

Reţeta originală de Quiche Lorraine era o plăcintă cu o umplutură făcută dintr-o combinaţie de smântână, ouă şi bacon afumat. Mai târziu, la această reţetă a fost adăugată şi brânza. Dacă alegi să adaugi şi ceapă, vei avea un Quiche Alsacienne. Aluatul iniţial era un simplu aluat de pâine, dar şi acest detaliu a evoluat, iar acum blatul de quiche este unul mai pufos, de patiserie.

Quiche-ul a devenit popular în Anglia cândva după cel de-al Doilea Război Mondial şi în America, în anii ’50. În zilele noastre, există o mare varietate de reţete de quiche, de la originalul Quiche Lorraine la altele, cu broccoli, ciuperci, şuncă sau chiar fructe de mare. Quiche-ul poate fi servit ca aperitiv sau chiar ca fel de mâncare principal, la cină.

Gustos.ro îţi prezintă o reţetă clasică de Quiche pe care o poţi încerca acasă:

Quiche Lorraine

Aluat:
250 g făină,
125 g unt,
1 ou,
3 linguri de lapte,
sare,
pesmet

Umplutură:
2 cepe
150 g bacon
250 g caşcaval
200 g smântână
5 ouă
ulei
sare,
piper,
condimente
verdeaţă.

Citeşte continuarea articolului pe Gustos.ro!  Pentru alte idei de mâncăruri, caută în cele peste 40.000 de reţete de pe Gustos.ro!

Pregăteşte quiche la tine acasă

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro