Pizza de post, după rețeta Paulei Seling. Secretul artistei pentru unui blat vegetal foarte crocant

De Unica.ro, pe

Suntem în postul Paștelui, iar gospodinele sunt în căutare de noi rețete delicioase vegetariene pentru a diversifica meniul zilnic al familiei.

Paula Seling este de mulți ani adepta unei alimentații vegetariene și gătește exclusiv pe bază de alimente care nu provin din origini animale. Îndrăgita cântăreață este pasionată de gătit și are un canal de YouTube unde postează adesea fel de fel de rețete delicioase vegetariene.

Citeşte şi: Secretul rețetei clasice de pizza, dezvăluit de un bucătar italian. Care-i cea mai bună făină pentru blatul perfect

Pentru această perioadă a anului, Paula Seling le-a propus celor care o urmăresc o rețetă de pizza de post. Rețeta este specială pentru că are un blat ce nu conține gluten, preparat din linte roșie.

Haideți să vedem cum prepară Paula Seling pizza de post.

Ingredinete: 250 g linte roșie înmuiată, 1 linguriță turmeric, 1 linguriță pudră de legume uscate (vegeta), ceapă roșie, ciuperci, porumb fiert, măsline, ardei gras roșu, roșii, brânză vegetală, ulei de măsline.

Mod de preparare:

Am luat lintea roșie și am pus-o la înmuiat vreo 4-5 ore. În momentul în care se desface, o punem la sfărmat, în blender. Pentru că rețeta conține și turmeric, punem cam o linguriță și mai punem amestec de legume uscate, cam o linguriță. Am uitat să vă zic că sunt 250 de grame de linte roșie înmuiată. Mai amestecăm un pic compoziția.

Pizza de post, după rețeta Paulei Seling. Secretul artistei pentru unui blat vegetal foarte crocant

Apoi luăm două vase pentru cuptor, în care am pus hârtie de copt. Turnăm lintea în vase, într-un strat de grosimea unui aluat de pizza. Este foarte important ca lintea să fie extrem de bine mărunțită. Tăvile cu aluat se pun în cuptorul preîncălzit până când văd că s-a rumenit, pentru circa 20 de minute. Scoatem aluatul din cuptor și începem asamblarea pizzei. Ungem blatul – care este foarte crocant, ca un blat normal de pizza – cu pastă de roșii.

Pizza de post, după rețeta Paulei Seling. Secretul artistei pentru unui blat vegetal foarte crocant

Apoi, punem rondele foarte subțiri de ceapă roșie, felii de ciuperci crude, fâșii de ardei gras roșu, felii de roșii, boabe de porumb fiert (din conservă), felii de măsline negre, opțional câteva rondele de ardei iute (în funcție de gust), cubulețe de brânză vegetală, iar la final stropim totul cu un strop de ulei de măsline (ajută la copt).

Pizza de post, după rețeta Paulei Seling. Secretul artistei pentru unui blat vegetal foarte crocant

Punem tăvile cu pizza în cuptor, pentru 15 minute, iar apoi o putem savura. Poftă bună!

Foto – capturi Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!