Peşte cu sos de vin

De Unica.ro pe

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

Ingrediente (pentru 4 porţii)

â–º600 g peşte file â–ºsare â–ºpiper â–º2 linguri zeamă de lămâie â–º3 – 4 linguri ulei
â–º3 – 4 linguri făină â–ºo ceapă â–ºo ţelină mare â–º2 morcovi â–º80 g unt â–º200 ml vin alb â–º200 g smântână â–ºpătrunjel verde

1. Peştele se stropeşte cu zeamă de lămâie, se condimentează cu sare şi piper. Se lasă la rece 15 minute. Ceapa, morcovul şi ţelina se taie bucăţi şi se fierb jumătate de oră, în 1 l apă cu sare. Se strecoară legumele şi se păstrează supa.

2. Peştele se dă prin făină şi se prăjeşte într-o tigaie încinsă cu ulei. într-un vas termoizolant se pun legumele scurse şi peştele prăjit. Se ung cu unt (30 g) şi se pun în cuptorul încins, 15-20 minute.

3. Pentru sos se călesc uşor 2 linguriţe de făină în 50 g unt. Se stinge cu supă fierbinte (200 ml), adăugată treptat, amestecând să nu se facă cocoloaşe. Se adaugă vinul şi se mai lasă pe foc câteva clocote. Se ia de pe foc şi se amestecă cu smântâna. Se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă.

Foto: Shuttertock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro