Paste: Spaghete cu spanac şi sos pesto de nuci

De Lumea Femeilor pe

O combinaţie de vis.
Chiar dacă la început sună ciudată, îţi garantez că te vei îndrăgosti de acest fel de mîncare.
PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 15 MINUTE – FIERBERE: 10 MINUTE 

►400 g spaghete ► 100 g frunze de spanac
► 1 legătură pătrunjel ► 2 căţei de usturoi
► 100 g nuci ► 100 g parmezan ras
► 90 ml ulei de măsline ► sare

► Spaghetele se fierb conform indicaţiilor de pe pachet.
► Pentru sosul pesto, se spală pătrunjelul şi se toacă mărunt. Usturoiul se curăţă şi se toacă. Se amestecă cu mixerul pătrunjelul, usturoiul şi miezul de nucă, apoi se adaugă parmezanul, 80 ml de ulei de măsline şi sare.
► În restul de ulei de măsline se călesc puţin frunzele de spanac, se amestecă şi spaghetele şi se iau de pe foc. Se serveşte cu sosul pesto din nuci.
Pentru o aromă deosebită şi un plus de vitamine, păstrează câteva frunze de spanac proaspăt, pe care le pui deasupra înainte de a le servi.

Mai încearcă şi Penne cu sos picant sau Paste cu sos de măsline şi parmezan.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro