Ouă umplute

De Unica.ro pe

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

Ingrediente (pentru 12 bucăţi)

â–º6 ouă
â–º30 g unt
â–º70 g brânză de oi
â–º2 linguriţe mustar
â–ºsare
â–ºpiper alb
â–ºboia de ardei
â–ºpătrunjel verde

1.    Ouăle se pun la fiert în apă rece cu puţină sare. Se lasă să fiarbă 8 – 10 minute, apoi se scurge apa caldă şi se ţin în apă rece 1 minut. Se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi, pe lung.

2.    Se scot gălbenuşurile şi se trec prin sită sau se pasează cu furculiţa. Se amestecă cu untul bătut spumă, apoi se adaugă muştarul şi brânza rasă. Se condimentează cu sare, dacă mai este cazul, cu piper şi, cine doreşte, cu boia de ardei.

3.    Compoziţia se pune într-un cornet, apoi se umplu albuşurile şi se ornează cu pătrunjel verde.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro