Cu siguranţă ceva nou şi rafinat. În esenţă, ceva foarte simplu!
Prezentăm astăzi, aşadar, un fel de mâncare rafinat, deloc complicat, numai bun ca să dai bine în faţa prietenilor care tocmai s-au invitat la tine în vizită.
Este adevărat! Titlul este pompos, gustul este deosebit, iar modul de gătit extrem de simplu. Să vedem despe ce este vorba!
PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 10 MINUTE – COACERE: 30 MINUTE
► Se taie feniculul în jumătăţi sau sferturi, dacă bulbul este mai mare. Se aranjează într-o cratiţă cu tăietura în sus. ►Se pisează usturoiul, se adaugă uleiul de măsline şi vinul alb, sare şi piper. Sosul obţinut se toarnă peste fenicul. Se lasă la cuptor 25 de minute. ►Între timp, se pregătesc ouăle poches în felul următor: într-o cratiţă se toarnă un litru de apă, se adaugă ½ linguriţă vegeta şi se lasă să dea în clocot. Apoi se sparge, pe rând, câte un ou şi se fierbe în apa condimentată. Se scot cu grijă, folosind o sită şi se servesc peste fenicul. Ouăle poches sunt, de fapt ochiuri româneşti, fierte în apă. Mai poţi pregăti ouăle şi într-o tigaie de teflon, unsă cu puţin unt sau ulei de măsline.