Orez cu jambon

De Unica.ro pe

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

Timp de preparare: 60 minute

Ingrediente (pentru 4 porţii)

â–º200 g orez
â–ºo ceapă
â–º2 – 3 morcovi
â–º1 păstârnac
â–º150 g jambon
â–ºo legătură ceapă verde
â–º1 ardei gras
â–ºo portocală
â–º4 linguri ulei
â–º2 linguri zeamă de lămâie
â–ºsare

1. În 1,5 l de apă cu puţină sare se pun la fiert morcovii, ceapa şi păstârnacul (legumele sunt curăţate, spălate şi tăiate în sferturi). Se lasă să fiarbă 30 minute şi se păstrează supa.

2. Orezul se curăţă, se spală şi se căleşte 1 minut, într-o cratiţă încinsă cu ulei. Se adaugă 0,8 l supă de legume fierbinte şi se sărează după gust. Se fierbe acoperit, la foc mic, până când boabele de orez încep să înflorească. Se dă la o parte şi se lasă acoperit jumătate de oră, până când se absoarbe toată supa.

3. Ardeiul gras, ceapa şi portocala se spală, se curăţă şi se taie felii. Orezul fiert, jambonul tăiat felii, ceapa, gogoşarul şi portocala se amestecă uşor. Se condimentează după gust şi se stropeşte cu sos de lămâie (2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri ulei, 4 linguri de supă şi sare după gust).

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro