Cotlet de porc cu sos Worcestershire

De Unica.ro pe

Această mâncare se prepară la grătar. File-ul din cotlet de porc se marinează într-un sos special realizat din amestecul de gem de caise
oţet balsamic, sos Worcestershire, praf de curry, sos de tomate şi brandy. O alegere delicioasă!

Ingrediente:

–    6 bucăţi de cotlet de porc cu grosimea de 3 centimetri.
–    250 de grame de gem de caise
–    Â¼ cană oţet balsamic
–    Â¼ cană ulei de măsline
–    1 lingură de zahăr brun
–    2 linguri de sos Worcestershire
–    1 ceapă mare tăiată felii
–    2 căţei de usturoi pisaţi
–    2 foi de dafin
–    1 linguriţă de piper măcinat mare
–    1 lingură de praf de curry
–    Â½ linguriţă de ghimbir proaspăt ras
–    3 linguri de sos de tomate
–    3 linguri de brandy

Mod de preparare:

Într-un castron mare amestecaţi gemul, oţetul, uleiul, zahărul brun, sosul Wrocestershire, ceapa, usturoiul, foile de dafin, piperul praful de curry, ghimbirul, sosul de tomate şi brandy-ul. Marinaţi carnea în acest amestec, la frigider, timp de 24 de ore. Pregătiţi-o pe grătar timp de 20 de minute, pe cărbuni nu foarte fierbinţi, şi întoarceţi-o o singură dată.

Sugestii

Serviţi acest fel de mâncare cu salată verde.

Sursa: Pork Loin with Worcestershire Sauce

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro