Ciorbă de crap cu borş

De Libertatea pentru femei pe

O ciorbă de peşte foarte gustoasă care te va face să te simţi ca în Delta Dunării. Ciorba de crap cu borş se face uşor şi este o cină foarte sănătoasă.

Ingrediente pentru ciorba de peste (crap) cu borş

►un fir praz
►2 cepe
►2 ardei
►4 roşii
►2 -3 morcovi
►un l borş
►600 g crap
►o legătură leuştean
►2-3 linguriţe ulei de floarea-soarelui
►sare grunjoasă
►piper boabe şi măcinat
►o foaie dafin

Cum se prepară ciorba de crap cu borş

1. Se spală bucăţile de peşte, se curăţă bine şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Când a început să se formeze spuma, se curăţă uşor cu spumiera. După ce s-a limpezit zeama, se adaugă piperul boabe şi măcinat şi foaia de dafin.
2. Se curăţă zarzavaturile, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun în oală, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic.
3. Separat, se curăţă roşiile, se decojesc, se taie cubuleţe şi se toarnă în oală. Borşul se strecoară, se pune să fiarbă în câteva clocote şi apoi se adaugă în ciorbă.
4. Borşul de peşte se mai lasă să clocotească 15 minute şi se dă de-o parte. Se serveşte cu smântână şi se ornează cu leuştean proaspăt tocat mărunt.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro