Încearcă o ciorbă inedită, dar delicioasă care va fi pe placul întregii familii: ciorbă de conopidă. Ingrediente
► o conopidă medie
► o țelină mare
► 2-3 morcovi
► un ardei gras
► un ardei capia
► un fir de praz
► o ceapă roșie
► 600 g roșii
► o legătură pătrunjel
► 3-4 frunze țelină
► sare
► piper negru măcinat
► 2-3 lingurițe ulei floarea-soarelui Preparare:
1. Se curăță legumele, se spală și se taie, cu excepția conopidei. Se pun să fiarbă în apă cu sare, piper și ulei.
2. Separat, se fierbe conopida în altă oală cu apă și sare. După aceea, se scoate și se desface buchețele, apoi se adaugă în oala cu legume.
3. Roșiile se opăresc, se decojesc și se pasează cu blenderul. Sucul de roșii se clocotește separat câteva minute, apoi se adaugă în ciorbă.
4. Se potrivește de sare și piper și se servește ornată cu pătrunjel și țelină proaspete.