Aperitive: Crochete din vinete

De Lumea Femeilor pe

Rapid şi elegant!
Iată o idee genială pentru o gustare în doi timpi şi trei mişcări.
PENTRU: 4 PERSOANE – PREPARARE: 20 MINUTE
PRĂJIRE: 5 MINUTE

► 600 g vinete
► sare
► 1 lingură pătrunjel tocat
► 2 ouă
► 6 linguri pesmet
► 2 căţei de usturoi
► 1 vârf nucşoară
► sare
► piper
► ulei pentru prăjit

Decor: ► frunze de salată ► 1 lămâie

►Se spală vinetele, se scurg de apă şi se îndepărtează cotoarele. Se taie pe jumătate, se pun într-o oală cu apă sărată şi se fierb cca 10 minute.
► Se scurg de apă, se lasă să se scurgă şi se răcesc. Se taie în felii mici şi se amestecă cu blenderul. Se spală pătrunjelul şi se toacă mărunt.
► Se pune totul într-un castron, se adaugă pătrunjelul, oul şi 4 linguri de pesmet. Se asezonează cu nucşoară, sare, piper şi usturoiul tocat. Se amestecă bine.
► Se formează felii de grosime potrivită şi se presară cu restul de pesmet. Se prăjesc în uleiul încins, pe ambele părţi, până când capătă o culoare aurie. Se asezonează cu frunze verzi de salată şi lămâie şi se pot servi cu sos de iaurt.
Mai poţi găti vinetele si aşa. Calamar cu vinete.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro