Ce s-a întâmplat cu o tânără după ce și-a tatuat globul ocular

Catt Gallinger, un fotomodel din Canada, a apelat la o procedură de înfrumusețare controversată – tatuarea globului ocular. În urma intervenției, tânăra de 24 de ani a rămas parțial oarbă și a început să publice imagini pe Facebook cu problema sa pentru a-i avertiza şi pe ceilalţi tineri care doresc să-şi tatueze globul ocular.

„Nu recomand nimănui să facă asta. Nu merită un astfel de risc. Oamenii mă tot întreabă dacă o să-mi tatuez și cel de-al doilea ochi. Răspunsul e nu. Nu voi risca din nou”, mărturisește Catt.

Tatuarea globului ocular este o procedură prin care cerneala este injectată în zona albă a ochiului. Colorarea scleroticii a devenit un tren extrem de popular printre tineri, însă în cazul lui Catt Gallinger procedura a avut un sfârşit nefericit.

Totul a început când fostul ei iubit a insistat în repetate rânduri să îi tatueze globul ocular, spunându-i că făcuse această procedură de mai multe ori. Într-un final, Catt a acceptat și l-a lăsat să îi coloreze albul ochiului cu cerneală mov.

Însă la scurt timp după procedură, cerneala mov a început să se scurgă din ochiul tinerei. A doua zi, ochiul a început să se umfle şi în cele din urmă s-a infectat şi a devenit dureros, dar fostul ei iubit a asigurat-o că este o reacție normală. Abia după ce bărbatul s-a despărțit brusc de ea și ea le-a cerut părerea altor experți, a realizat că nu era deloc normal să i se umfle ochiul și să-și piardă vederea.

Trei săptămâni mai târziu, umflătura internă a persistat, iar doctori i-au spus că  ar putea rămâne fără vedere în cazul ochiului infectat.

În ultima lună, Catt Gallinger a fost internată de mai multe ori, iindu-i prescrise antibiotice şi picături oculare, însă în zadar. Medicii spun că există puține șanse ca fata să vadă din nou bine cu ochiul stâng.

Academia de Oftalmologie din SUA a declarat că nu recomandă tatuarea  globului ocular, deoarece persoana îşi poate pierde parţial sau în totalitate vederea. La începutul anului, un alt tânăr care a apelat la aceeași procedurp a fost nevoit ulterior să accepte îndepărtarea chirurgicală a ochiului afectat. „Amplasarea oricărui tip de ac în apropierea ochiului este extrem de periculoasă”, a declarat Philip Rizzuto, purtătorul de cuvânt al Academia de Oftalmologie.

Citește și – Ce a pățit un blogger de beauty după ce a renuntat la machiaj

Citește și – Top 5 cele mai ciudate operaţii estetice din lume

Foto – 123rf

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Recomandări shopping
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendinte in lifestyle 2018: nutritie, sport, design, si social media!

Vă recomandăm: