De ce sunt Peştii adorabili

De Corina Buhagiar pe

Unui copil Peşti, liniştit şi drăgălaş, cu greu pot părinţii lui să-i refuze ceva. Iar când se face mare, la fel păţesc şi iubitele lui…Încă din copilărie, Peştii au o lume secretă…
în care se refugiază şi prieteni invizibili…

Pot fi slabi, cu aspect vulnerabil şi o poftă de mâncare scăzută sau variabilă, însă părinţii lui vor socoti că e un preţ mic faţă de bucuria de a avea un copil atât de afectuos şi cuminte. Dacă nu i-ar îngrijora mila lui exagerată pentru puii de animale sau homleşii din scara blocului, s-ar considera probabil cei mai nororcoşi dintre părinţi.

În adolescenţă se petrece o metamorfoză, iar părinţii trebuie să fie mult mai atenţi decât în cazul altor zodii. Peştii sunt influenţabili, alunecă cu uşurinţă câtre fumat, consum de droguri sau alcool, sunt uşor de convins să adere la cauze stranii sau culte suspecte.

Degeaba îl întrebi direct pe el. Nu-ţi va spune nimic şi va disimula cu dibăcie dacă are o problemă. O adolescentă Peşti e în stare să ascundă părinţilor că e însărcinată până în momentul în care o apucă durerile facerii pe toaletă…

O dată trecuţi de perioada ingrată şi având, cu puţin noroc, un anturaj cât de cât sănătos, Peştii încep să-şi arate întreaga valoare, savoarea specifică pentru care îi iubim atât de mult. Sunt atraşi de artă şi actorie, au o creativitate debordantă şi o imaginaţie fecundă şi iubesc cu multă artă şi sensibilitate.

Nu sunt foarte ambiţioşi, din punct de vedere social. Nu le place să „dea din coate” şi nu le plac confruntările sau rivalitatea. Preferă să muncească într-un mediu liber, lipsit de constrângeri.

Posedă un rezervor imens de iubire pentru toate creaturile din Univers, cred în fatalitate sau destin şi au, de obicei, o sumă de „mici ciudăţenii”.

Dacă îi treci cu vederea perioadele de depresie sau de muţenie îndârjită şi accepţi că are o lume interioară în care nu eşti invitată, că e foarte detaşat când vine vorba de bani şi e o persoană cam nehotărâtă, poţi avea în persoana lui un iubit super senzual, un soţ grijuliu sau un tată afectuos pentru copiii voştri.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro