Horoscopul totemic. Vezi care e animalul tău şi ce spune despre tine!

De Unica.ro, pe

Vechii indieni credeau că în fiecare om sălăşluieşte spiritul unui animal. Fini observatori ai comportamentului animal, ei au găsit unele asemănări între comportamentul animalelor şi personalitatea oamenilor.
Aceste similitudini s-au transpus într-un zodiac totemic de care ţineau cont aproape cu sfinţenie.
Zodiacul totemic este zodiacul indienilor sud-americani. Ca şi zodiacul european, cel indian însumează douăsprezece zodii, care corespund aproape aceloraşi perioade. Vechii indieni aveau douăsprezece totemuri, reprezentate prin animale, în ale căror puteri binefăcătoare credeau. Aşa cum şi astăzi europenii cred că fiecărei perioade a anului îi corespunde influenţa unei planete din Sistemul Solar, indienii credeau că fiecare din cele douăsprezece perioade este guvernată de puterea câte unui animal. Pentru a se bucura de protecţia acestor fiinţe magice, ei purtau în diferitele perioade ale anului pandantive cu animalul care guverna perioada respectivă.

Şoimul (21 martie – 19 aprilie)

Cei care aparţin acestei zodii sunt spirite independente. Dintre toate lucrurile, cel mai de preţ este libertatea. Nu suportă să se simtă îngrădiţi în nici o situaţie, nici măcar atunci când iubesc. Cel care va incerca să-i „lege” de sine, mai devreme sau mai târziu îi va pierde. Şoimul este atras de tot ceea ce este nou, îi place să experimenteze şi se adaptează din mers schimbărilor. Ceea ce pe alţii îi sperie, pe el, dimpotrivă, îl inspiră. Este hotărât, are multă încredere în propriile forţe şi nu se sfieşte să se aventureze în acţiuni care altora le pot părea periculoase şi riscante.

Castorul (20 aprilie – 20 mai)

E zodia a cărei atenţie se îndreaptă preponderent asupra căminului. Castorul îşi construieşte neobosit casa şi, cu aceeaşi perseverenţă, obţine lucrurile pe care şi le doreşte în viaţă. Pentru a-şi căpăta întreaga energie din natură şi echilibrul din sânul familiei, castorul visează la o viaţă în care să le aibă din plin pe amândouă. Idealul său este o casă la ţară, în mijlocul naturii, unde să-şi ducă liniştit existenţa alături de cei dragi. Nativii acestei zodii sunt persoane sincere, deschise, foarte calculate, pe care te poţi baza oricând.

Cerbul (21 mai – 20 iunie)

Oriunde s-ar afla, atrage privirile tuturor. Farmecul său deosebit nu vine întotdeauna dintr-un fizic atră-gător, ci şi din felul în care ştie să se facă plăcut prin cunoştinţele sale şi prin modul său de a interacţiona cu cei din jur. Nici în dragoste nu sunt mai prejos, deţin tot arsenalul necesar seducţiei. Chiar dacă fac cuceriri cu uşurinţă, acest lucru nu-i împiedică să se implice total şi sincer într-o relaţie. Celor născuţi în această perioadă le place să călătorească, să cunoască tot timpul oameni noi şi să se dedice activităţilor care slujesc frumosul.

Ciocănitoarea (21 iunie – 21 iulie)

Precum pasărea care dă numele acestei zodii, persoanele născute în această perioadă sunt răbdătoare, tenace şi foarte încăpăţânate când îşi propun ceva. Din modestie sau din frica de a nu atrage invidia, nativii acestei zodii preferă să nu fie în centrul atenţiei. În interiorul căminului, în mijlocul celor dragi, se simte cel mai bine. Firi energice, prietenoase, cu un simţ estetic foarte dezvoltat, reuşesc să se facă simpatici celor cu care intră în contact. În faţa celor pe care nu-i cunosc pot părea distanţi, fiind rezervaţi când vine vorba de necunoscuţi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!