Cum a slăbit o americană 45 de kilograme fără dietă

De Amelia Matei, pe
O femeie din Statele Unite a reușit performanța de a slăbit 45 de kilograme fără să țină o dietă anume.

Secretul lui Lindsey Briand, în vârstă de 32 de ani, a fost atenția acordată alimentației: a avut grijă, printre altele, să înlocuiască produsele din făină albă cu produse din făină integrală, și-a micșorat porțiile și a început să mânânce mai des.

Momentul în care a decis să slăbească a fost unul pe care nu îl va uita niciodată. Se întâmpla în 2008, când fiul ei de 4 ani a vrut să o ia în brațe, însă nu reușea: ”Mama, nu te mai pot cuprinde”, i-a spus copilul.

Citește și: Cum i s-a schimbat viața unei femei care a slăbit 100 de kilograme

Atunci a fost momentul în care mi-am dat seama că trebuie să fac ceva. Întotdeauna am fost o femeie activă însă după ce am născut nu am reușit să mai dau jos kilogramele acumulate la naștere. De la 24 de ani am început să mă îngraș și am ajuns la aproape 120 de kilograme. Am intrat la dietă, dar nu a fost cel mai sănătos mod de a slăbi. Am reușit să dau jos 20 de kilograme, pe care în scurt timp le-am pus la loc, pentru că am revenit la vechile obiceiuri. În 2013, am decis să tratez serios problema. Mi-am pus în minte ca de data aceasta să-mi mențin greutatea”, a mărturisit Lindsey.

Așadar, americanca povestește că a devenit foarte atentă nu doar la ce măncâncă, ci și la cât mănâncă. A aruncat toate pastilele de slăbit, a renunțat la ceaiurile de slăbit. Un alt pas important a fost înlocuirea produselor din făină albă cu cele din făină integrală și îmbogățirea alimentației cu fructe și legume.

”Mâncam fast-food frecvent. Pentru mine era ceva la ordinea zilei. Așadar, am încetat să mai mănânc fast-food. Am păstrat obiceiul de a mânca în oraș, dar ieșeam la restaurant și făceam alegeri sănătoase”, și-a amintit Lindsey.

Citește și: Tăițeii din lemn, cel mai nou aliment în dietele pentru slăbit

Cel mai greu, spune femeia, a fost să renunțe la dulciuri. Ca să-și potolească pofta de desert, mânca ceva dulce, însă în cantitate foarte mică.

”Am început din nou să fac mișcare. La început doar mă plimbam câteva minute, dar aveam grijă să fac acest lucru în fiecare zi. Este greu, mai ales că schimbările mici cu greu se pot observa de la o zi la alta. Am păstrat o fotografie din perioada în care eram grasă, pentru a avea cu termen de comparație. În 8 luni am reușit să slăbesc 14 kilograme, după care am decis să mă apuc de alergat. În vara lui 2014 reușisem să mai dau jos 10 kilograme, făcând exerciții și mâncând sănătos”, a spus femeia. Până în vara lui 2015 reușisem să dau jos 45 de kilograme”, susține femeia, pentru care alimentația sănătoasă a devenit acum un stil de viață.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!