(P) Vreme schimbătoare? Află cum să faci față provocărilor vestimentare primăvara aceasta

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 19 aprilie 2021, 21:27

Sosirea primăverii aduce cu sine nu numai vreme însorită, ci și ploi și condiții meteorologice impredictibile. Oricât de entuziasmată ai fi de schimbarea garderobei după sezonul rece, trebuie, prin urmare, să fii în continuare atentă și creativă. Pentru a nu fi luată pe nepregătite, fără să faci concesii în ceea ce privește aspectul estetic, poți apela la o serie de trucuri. Ele te vor ajuta să arăți bine și să te simți confortabil, indiferent de surprizele pe care le aduce vremea.

Descoperă cum să îți adaptezi alegerile vestimentare la condițiile meteo imprevizibile pe timp de primăvară

  • Alcătuiește ținute formate din mai multe straturi.

Prima măsură pe care o poți lua este să concepi outfituri alcătuite din două sau mai multe straturi. Astfel, îți va fi ușor să te adaptezi la temperaturile care se schimbă pe parcursul zilei. De exemplu, poți să asociezi o cămașă cu un cardigan și trench sau jachetă, iar în partea de jos, poți apela la jeans, pantaloni chino sau fustă. Însă chiar dacă ții cont de condițiile meteo, nu trebuie să renunți la feminitate. Alege combinații de materiale care se asociază în mod armonios și optează pentru articole elegante, precum bluzele de dama de la Atmosphere Fashion, delicate și ușor de asortat. 

  • Apelează la haine izolante.

Secretul pentru a te îmbrăca adecvat primăvara nu este să porți haine groase, deoarece nu vei face decât să ai parte de un disconfort termic. În schimb, trebuie să apelezi la unele realizate din materiale care izolează împotriva vântului și a ploii. Gecile impermeabile, trench-urile și jachetele de tip parka sunt ideale pentru a te proteja de precipitații sau rafale. Vei putea observa pe etichetele acestora dacă au proprietăți împotriva intemperiilor.

  • Folosește-te de accesorii.

Nu neglija nici utilitatea pe care ți-o oferă accesoriile. O eșarfă, chiar și dacă este un model subțire, îți va proteja zona gâtului și te va ajuta să păstrezi o temperatură confortabilă a corpului. La fel acționează și pălăriile, beretele sau mănușile. Ele sunt adiții stilate la ținuta ta, o completează și îi acordă un strop de farmec. Au beneficiul că pot fi îndepărtate ușor, dacă vremea se îmbunătățește, astfel că nu îți vor da bătăi de cap. Pentru a le maximiza efectul, optează pentru combinații de culori surprinzătoare, care să spargă barierele cromatice ale ținutei. 

  • Profită de avantajele unei genți voluminoase.

Nu în ultimul rând, gândește-te la o soluție care să te ajute să depozitezi acele obiecte vestimentare de care nu ai nevoie atunci când iese soarele. Pentru a-ți păstra un aspect elegant, te poți orienta spre o geantă voluminoasă din piele. Îți va fi foarte ușor să păstrezi acolo accesoriile și chiar un cardigan subțire, pe care să le folosești dacă temperaturile scad brusc către seară sau dacă vine ploaia. În acest caz, o umbrelă de mici dimensiuni este mereu binevenită și nu ocupă mult spațiu în geantă.

În concluzie, aplică soluțiile enumerate mai sus și scapă de stresul provocat de modificările bruște ale vremii. Nu face concesii în ceea ce privește stilul, ci îmbină hainele în mod armonios, iar primăvara va fi o ocazie excelentă de a-ți etala garderoba!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!