(P) Vrei piese auto mai ieftine? Alege varianta din dezmembrări

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 21 aprilie 2021, 09:24

Atunci când nu cumperi componente auto originale, de la producător, orice achiziţie prezintă un risc. Începe aşadar o competiţie pentru alegerea celui mai bun raport între preţ şi calitate. În locul cumpărării unor produse de origine îndoielnică doar pentru că sunt ieftine, îţi propunem achiziţia de piese auto ieftine din dezmembrări.

Cel mai bun raport preț calitate

Preţul rămâne principalul criteriu de achiziţie în majoritatea domeniilor de activitate, iar piaţa auto nu face excepţie. În cele mai multe cazuri, maşinile dezmembrate sunt epave despăgubite de companiile de asigurări sau abandonate din cauza costurilor prea mari pentru reparaţii. Dacă ai norocul să găseşti într-un astfel de parc o maşină ca a ta, ajunsă acolo din cu totul alte motive decât piesele care te interesează, le vei putea obţine la mai puţin de jumătate din preţul de listă practicat de magazinele cu desfacere sau online.

Garanţia potrivirii

Achiziţia de piese auto este o loterie când vine vorba de montaj. Câţiva milimetri pot face diferenţa între potrivire şi nepotrivire, între funcţionare şi provocarea altor defecţiuni. De multe ori, chiar şi când cumperi piese aftermarket noi, după seria VIN, poţi avea surpriza neplăcută că nu se potrivesc. Acest lucru este aproape imposibil atunci când demontezi piesa dorită după o maşină identică la marcă, model şi motorizare. Tot ce ai de făcut este să o demontezi de pe vehiculul donator şi să o echipezi pe maşina ta.

Alegerea înţeleaptă pentru modelele mai vechi

Pe străzile din România circulă foarte multe vehicule mai vechi de 10 ani şi cu sute de mii de kilometri rulaţi la bord. În anii 1990 şi la începutul anilor 2000, industria constructoare de maşini se baza foarte mult pe mecanică. Din acest motiv, această generaţie de maşini este uşor de întreţinut şi reparat. Problemele reale au început să apară odată cu tehnologizarea şi instalarea cu precădere a componentelor electrice. Iată de ce în special maşinile germane fabricate înainte de anul 2010 sunt foarte căutate şi prezente în trafic. Acest lucru atrage după sine şi un necesar de piese de schimb pentru întreţinerea lor. De multe ori, fabricile continuă procesul de confecţionare a pieselor de schimb câţiva ani buni după ce vehicululele în sine primesc un facelift sau ies pur şi simplu din linia de producţie. Cu toate acestea, există piese pe care le găseşti greu sau trebuie să aştepţi mult timp livrarea la destinaţie. Un drum până la parcul de dezmembrări sau un click pe o astfel de platformă online te poate scuti de aceste neplăceri.

Grijă pentru mediul înconjurător

Semnalele de alarmă trase de specialişti cu privire la agresiunea oamenilor asupra pământului sunt din ce în ce mai vizibile când privim schimbările climatice din întreaga lume. Orientarea către orice gest de reciclare este un pas mic pe care fiecare dintre noi îl poate face în rezolvarea acestei probleme. În aceeaşi logică se înscrie şi refolosirea unor piese auto ce nu mai presupun activităţi de producţie poluante. Se reduc astfel deşeurile de automobile şi nevoia de a fabrica piese noi.

Indiferent că foloseşti maşina pentru nevoile familiei sau ca parte a unei afaceri, sfaturile de mai sus te ajută să scazi costul pentru întreţinerea unei maşini prin investiţii inteligente. Cu excepţia unor piese importante pentru siguranţa în trafic, cum ar fi sistemele de direcţie sau frânare, există componente pentru care merită să apelezi la varianta din dezmembrări. Ai putea găsi chiar piese originale în stare foarte bună de funcţionare la un preţ avantajos.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!