(P) Sunt produsele bio doar parte dintr-un trend global sau chiar ne ajută sănătatea?

De Unica.ro, pe

În ultima vreme, există o presiune tot mai mare din partea societății de a adopta un stil de viață sănătos, eco-friendly, bio, dar și sustenabil în același timp. Nu doar această presiune îi face pe oameni să reconsidere produsele pe care le consumă sau folosesc, ci și efectele nocive asupra sănătății pe care le au produsele modificate genetic, cu substanțe chimice, pesticide și conservanți, ce nu se află în armonie cu natura. Pe piață se găsesc o multitudine de produse bio, de la alimente și produse de curățenie, până la cosmetice și articole de îmbrăcăminte.

Află care sunt produsele bio de care ai nevoie în viața ta!

  • Alimente bio

  Alimentele bio sunt cu siguranță prima alegere a unei persoane interesate de un stil de viață sănătos. Acestea nu conțin aditivi sintetici, pesticide, organisme modificate genetic sau hormoni de creștere. Astfel, reușesc să-și păstreze gustul de altădată, considerat a fi de mult apus într-o industrie în care majoritatea alimentelor sunt tratate cu chimicale pentru a avea un aspect plăcut, gustul și sănătatea plasându-se însă pe locul al doilea. Deși prețul acestor produse este cu siguranță un dezavantaj pentru anumiți oameni, fiind în mod considerabil mai ridicat, avantajele oferite de o dietă echilibrată întrec orice cost.

  • Produse de curățenie ecologice

Produsele de curățenie tradiționale conțin foarte multe ingrediente toxice, nocive pentru sănătatea ta și a familiei tale. Vaporii rezultați în urma proceselor de curățenie ajung în căile respiratorii, lucru ce favorizează apariția afecțiunilor pulmonare și a alergiilor. De asemenea, și pielea are de suferit de pe urma substanțelor toxice din produsele de menaj, ce afectează epiderma și creează un mediu propice pentru dezvoltarea dermatitelor. Apelează în schimb la detergenți și produse de curățenie ecologice, hipoalergenice și biodegradabile, ale căror ingrediente sunt naturale. Astfel, ai grijă de tine, dar și de mediul înconjurător!

  • Cosmetice prietenoase cu pielea ta

Dacă te confrunți cu o piele sensibilă, atopică, care reacționează la ingredientele tipice ale cosmeticelor de pe piață, este recomandat să acorzi o șansă variantelor bio disponibile. Acestea conțin ingrediente naturale, unturi și uleiuri vegetale, ape florale, extracte din diverse plante și uleiuri esențiale. Fie că vorbim despre creme, tratamente, machiaj sau produse bio pentru igiena orală, asemenea celor de la Prova, cosmeticele bio sunt la fel de eficiente ca cele chimice, însă mult mai sănătoase, deoarece nu conțin parabeni sau metale grele. 

  • Haine din țesături naturale

Multe haine din comerț pot provoca dermatite de contact, micoze sau alte afecțiuni dermatologice, deoarece, în procesul lor de fabricare, sunt folosite substanțe chimice puternice. Astfel, specialiștii recomandă purtarea hainelor din fibre naturale, precum bumbacul, mătasea, cânepa, inul sau bambusul, deoarece beneficiile țesăturilor eco sunt numeroase: lasă pielea să respire, sunt rezistente, hipoalergenice și au calități antibacteriene. Totodată, fabricarea hainelor bio este un proces prietenos cu mediul înconjurător, reducând poluarea, emisiile de carbon, dar și consumul de apă și energie.

Este foarte important să conștientizăm faptul că această mișcare a produselor bio nu este doar o modă actuală, ci și o necesitate. Pentru a avea un grad ridicat de calitate a vieții, trebuie să avem grijă atât de sănătatea noastră, cât și de cea a Planetei noastre, deoarece este singura casă pe care o avem.

Sursă foto: Unsplash.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!