(P) Slăbește înlocuind micul dejun cu un shake!

De Unica.ro, pe

Dacă ești în căutarea unei metode de a scăpa de kilogramele în plus simplu, rapid și eficient, ai ajuns unde trebuie! Ce spui dacă ai încerca să înlocuiești prima masă a zilei cu un shake de slăbit delicios și sănătos? În acest articol îți vom prezenta pe larg beneficiile de care poți profita cu o astfel de abordare și cât de simplu este să slăbești în acest mod.

Ce presupune o dietă cu shake-uri proteice?

O dietă cu shake-uri proteice este o dietă în care trebuie să înlocuiești una sau două din mesele de peste zi cu un produs de slăbit sub formă de pudră care se poate folosi ca ingredient principal în prepararea unei băuturi gustoase și hrănitoare. În cazul de față, propunem o dietă în care să înlocuiești doar micul dejun cu o astfel de băutură.

Un shake proteic se poate prepara cu o mare diversitate de lichide, dar pentru a nu suplimenta numărul de calorii, dacă vrei ca dieta ta să aibă efectul scontat, înlocuiește sucul sau laptele cu apă plată. Chiar și în acest fel, pentru că majoritatea shake-urilor de proteine sunt deja îmbunătățite cu tot felul de arome care mai de care mai apetisante, chiar și fără suc sau lapte au un gust extraordinar, care te face să le bei de plăcere.

Cum știi dacă ți se potrivește o dietă cu shake-uri proteice sau nu?

Nu toată lumea agreează ideea de a adopta o dietă în care să crească cantitatea de lichide consumate în detrimentul alimentelor solide. Dar oricât de mult ți-ar plăcea să muști cu poftă dintr-o ciocolată întreagă sau să te delectezi cu un burger suculent, servit cu cartofi prjiți, la scurt timp după începerea unei diete cu shake-uri proteice îți vei da seama că și o băutură îți poate stimula secreția de endorfine.

Spre deosebire de dietele în care trebuie mănânci mai multe verdețuri crude sau alimente cu fibre, nu neapărat foarte gustoase, dietele pe bază de shake-uri proteice au avantajul faptului că sunt foarte plăcute la gust și chiar dacă adopți acest obicei pentru a slăbi, nu îl percepi ca pe o povară.

În plus, prin creșterea consumului de proteine ajuți corpul să dezvolte mai multă masă musculară și cum mușchii sunt cei mai mari consumatori de energie, îți va fi ușor să ajungi la silueta dorită, topind grăsimea din corp foarte rapid.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să slăbești fără să îți soliciți papilele gustative și să capeți și o siluetă de invidiat, atunci shake-urile proteice sunt cele mai bune produse de slăbit la care poți să apelezi.

Ce trebuie să știi înainte să începi o dietă pe bază de shake-uri proteice de la prima oră a dimineții?

Ca dieta ta să aibă efect, stabilește-ți un plan de masă pe care să-l respecți cu sfințenie. Dacă îți iei un astfel de angajament, fă-o până la capăt și creează-ți un obicei din consumul shake-ului tău preferat cu proteine în prima oră, imediat după trezire. Astfel, te vei simți plin de energie dis de dimineață și vei rezista tentației de a ronțăi tot felul de gustări nesănătoase înainte de prânz.

Un shake proteic nu este o masă propriu-zisă, ci un înlocuitor și de aceea, la început, există șanse ca organismul tău să perceapă totul ca un șoc până își intră în ritm, mai ales dacă obișnuiai să mănânci trei mese pe zi, ajungând astfel să bei una din ele.

De asemenea, dacă simți că ai nevoie de o pauză, sau îți trebuie și alte alimente mai consistente pe lângă shake-ul cu proteine, cel puțin la început fi indulgent cu tine și permite-ți mici mofturi. Dar ai însă grijă ca toate alimentele pe care le mănânci în plus să fie sănătoase și naturale.

Ca gustări de exemplu, mănâncă mere verzi cu puțin unt de arahide, sau o felie de pâine prăjită cu câteva feliuțe de avocado. Iar ca mese principale, dacă nu poți să crești cantitatea de crudități consumate, optează măcar pentru mâncăruri gătite în casă, în loc de fast food sau mâncare de restaurant cu multe condimente și grăsimi.

Cu această dietă simplă, înlocuind micul dejun cu un shake sănătos, poți slăbi chiar și câteva kilograme pe săptămână în funcție de greutatea de la care ai pornit și strictețea cu care te ții de program.