(P) Ritualul perfect pentru o cafea

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 06 august 2020, 17:11

Pe vremuri cafeaua se savura, timpul acordat acestui tabiet era bine dozat și îndelung apreciat. Mai nou, bem cafeaua pe fugă, în metrou, în autobuz sau la birou. Ce ați zice însă dacă v-ați oferi un pic de vreme pentru a savura cafeaua perfectă, cu gust 100% ARABICA, o cafea precum cea de la Fortuna Rendez-vous? Cafeaua rămâne licoarea aromata care ne bucură diminețile și creează anumite gesturi. Cafeaua, dulceaţa, narghileaua, siesta sunt parte din valorile orientale la care românii nu renunţă.  Ritualul cafelei este întotdeauna asociat cu momentele zilei. La prima oră, românii preferă cafeaua neagră, amară, foarte tare, fără zahăr, fără frişcă.  Încă din vremuri străvechi, cafeaua şi dulceaţa deschid orice discuţie, orice primire, invitaţie, masă, serbare. În plus, ritualul zilnic al cafelei poate avea mai multe beneficii decât aţi crede și asta fiindcă medicii specialisti recomandă consumul a  cel puțin două ceşti pe zi de cafea. 

(P) Ritualul perfect pentru o cafea

Ritualul matinal al cafelei

Dimineața este acel moment al zilei care te ajută să te pregătești pentru ceea ce urmează. Și nu poate începe altfel decât cu o cafea perfectă. Cafeaua aceea care să îți inunde simțurile și să îți ofere energia de peste zi de care ai atâta nevoie.  Pentru acest moment al zilei o cafea rece este tocmai potrivită zilelor toride de vară. Până ajunge însă în ceașcă, cafeaua Fortuna Rendez-vous trece prin procesul de prăjire, care înseamnă, în același timp, artă și știință. Cafeaua verde nu are deloc aromă de cafea. Însă în timpul prăjirii ea dezvoltă între 800 și 1000 de substanțe diferite de aromă, își schimbă culoarea, pierde între 10-20% din greutate și crește în volum. Prăjirea este un proces chimic complex care determină aromă cafelei, corpul și nivelul de aciditate.  Cafea Fortuna alege sa prajeasca cafeaua mediu spre deschis pentru potentarea tuturor aromelor si accentuarea usoara a aciditatii specifice cafelelor nobile Arabica.

Ritualul de la mijlocul zilei

Cafeaua perfectă este potrivită oricărui moment al zilei. Poate fi chiar și după amiază, când simți că ai nevoie de un energizant care să te ajute să îți dai un refresh. Pentru acest moment îți recomandăm o cafea aromată și neîndulcită. De altfel, esențial în crearea unei cafele de calitate este amestecarea mai multor origini de cafea. De exemplu, blendurile cu Arabica sunt mai fine, dulci și aromate, în timp ce blendurile în care predomină Robusta sunt mai corpolente intense si amare.  Cafelele de origini diferite au arome și caracteristici distincte. În plus, ca și în cazul altor recolte, (de struguri, de exemplu), gustul boabelor aceluiași soi poate varia de la o recolta la altă, în funcție de condițiile climatice.

(P) Ritualul perfect pentru o cafea

Răsfătul de seară

Iar pentru seară, când simți nevoia să împărtășești cu cel drag aventurile de peste zi, parcă un pic de energie nu ar strica. Însă bine dozată, astfel încât să te lase să te pregătești pentru somn. Pentru acest moment îți recomandăm o cafea slabă cu aromă de…turtă dulce, o cafea dulce încărcată cu mirodenii.

Bucură-te de ritualul tău dedicat cafelei în orice moment al zilei!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!